Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasnost od utjecaja na svjedoke

Sucu Pešutiću mjesec dana pritvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sutkinja istrage Županijskog suda u Rijeci Ksenija Zorc odredila je Robertu Pešutiću, sucu splitskog Općinskog suda, osumnjičenu za primanje mita, pomaganja u primanju mita i zlouporabu položaja i ovlasti, zadržavanje u pritvoru od mjesec dana.

Pešutiću je pritvor određen zbog sprječavanja opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke. Zahtjev Pešutićeva branitelja da se odredi jamstvo nije prihvaćen jer je ocijenjeno da se svrha istražnog zatvora ne može ostvariti drugom, blažom mjerom, stoji u priopćenju riječkoga suda.

Postupak je prebačen sa Županijskog suda u Splitu na riječki sud na temelju rješenja Vrhovnog suda, na prijedlog glavnog državnog odvjetnika.

Uz Roberta Pešutića osumnjičeni su sudac Ante Unković te Nada Karin, Gabrijela Soldo i Gordan Bičak zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela primanja mita i zlouporabe položaja i ovlasti. USKOK-ov zahtjev za pritvaranje Pešutića odobrilo je i Državno sudbeno vijeće, priopćio je sud u Rijeci. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Ima izbore u vidu Suci najavili bojkot izbornog povjerenstva. Šef Vrhovnog suda: ''To je neprihvatljivo'' Slika nije dostupna Suđenje sucima I Krležu upleli u suđenje: 'Das ist eine schlamperei!'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene