Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POLICIJA POTVRDILA

Uhićena 27-godišnjakinja koju se sumnjiči za stravično ubojstvo djevojčice na Velebitu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezapamćena tragedija dogodila se na Velebitu: 14-godišnja djevojčica hladnim je oružjem ubijena na predjelu Žuljine. Očevidom je utvrđeno da je riječ o kaznenom djelu teškog ubojstva, a kasnije večeras potvrđeno je da je osumnjičena 27-godišnja ženska osoba.

Podrijetlom iz Zadra, djevojčica je boravila na ljetnim praznicima na ranču kojim upravljaju njezina četiri ujaka. S obiteljima ondje povremeno borave i uzgajaju stoku, a ubijena djevojčica je često dolazila s njima. Zbog sumnji u počinjenje kaznenog djela, uhićeno je osam članova rodbine koji su se u trenutku ubojstva nalazili na Velebitu. Djevojčici nije bilo spasa.

"Izvršen je je očevid kojim je utvrđeno da je riječ o kaznenom djelu teškog ubojstva", rekla je Maja Brozičević, glasnogovornica PU ličko-senjske.

Pročitajte i ovo Specijalna policija pred Županijskim sudom u Zagrebu Dio crnogorske narkobande U centru Zagreba scene kao iz akcijskog filma: Pred sud izvedena skupina koja se tereti za krijumčarenje kokaina Vanja Strašna tragedija Poznati rezultati obdukcije ubijene djevojčice Vanje: Otkriveno kako je stradala

"U kolima hitne medicinske pomoći je već počelo oživljavanje koje je nastavljeno u našoj bolnici, no nakon više od 40 minuta oživljavanja dijete nije pokazivalo znakove života i proglašena je smrt 20 minuta po dolasku u Opću bolnicu Gospić", izjavila je Sandra Čubelić, ravnateljica OB Gospić.

Tragedija se dogodila na predjelu Velebita koji nije stalno nastanjen. Cijelog je dana bio blokiran pristup ranču dok je policija provodila očevid. Stanovnici obližnjih sela su u šoku, kao i susjedi rodbine ubijene djevojčice, koji inače žive u Zatonu Obrovačkom.

Policija ne želi potvrditi, no šokirani stanovnici prvog obližnjeg naseljenog mjesta, Svetog Roka, spominju 28-godišnju rođakinju ubijene djevojčice kao moguću počiniteljicu zločina.

Policija potvrdila da se za ubojstvo sumnjiči 27-godišnjakinja

"Ispitivanje traje, situacija je nejasna, a policija oprezna u izjavama. Kako neslužbeno doznajemo, među uhićenima su sva četiri ujaka s dijelom svojih obitelji. Po pričama lokalnog stanovništva ovdje u Lici, najveća sumnja pada na rođakinju ubijene, dakle na kćer jednog od ujaka. Razlog je najviše taj što je ona bila u bijegu nakon ubojstva, skrila se u jedan dio planine. Za njom je tragala i Gorska služba spašavanja, bila je u bijegu i uhićena je posljednja, satima nakon što su uhićeni svi ostali. Traga se i za hladnim oružjem kojim je počinjeno ubojstvo. Nakon što kriminalističko istraživanje završi, osumnjičeni ili dio njih će, ovisno kako se pokaže potreba, biti prebačeni iz Gospića u Karlovac, gdje će ih preuzeti sudac istrage, i to bi se trebalo dogoditi u četvrtak ili u idućim danima. Za ovakvo teško kazneno djelo predviđena je kazna zatvora iznad 10 godina, no zakon tu predviđa i onu dugotrajnu zatvorsku kaznu", izvijestio je ispred gospićkog zatvora reporter Nove TV Šime Vičević.

 

Kasno večeras iz Policijske uprave ličko-senjske potvrdili su da su "dovršili kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakinjom iz Zatona Obrovačkog zbog osnova sumnje da je počinila kazneno djelo teškog ubojstva.

Ona je uhićena, te će biti predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke, a kaznena prijava biti će podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu", navedeno je u priopćenju.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene