Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pekarska mješalica usmrtila dječaka

Vatrogasci zbog šoka pušteni kućama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ispred poznate garešničke pekarnice danas se okupila potresena rodbina, poznanici, prijatelji. Obitelj tuguje. Nisu imali snage za razgovor s novinarima. Prvi susjedi, još u šoku i nevjerici, tek su slijegali ramenima.

Četverogodišnjeg dječaka miješalica za tijesto doslovno je zdrobila. U igri s mlađom sestrom, mali Gabrijel je ušao u stroj. Iz zasad neutvrđenih razloga stroj se pokrenuo, zahvatio noge nesretnog dječaka i povukao ga cijelog unutra.

Pročitajte i ovo Pekara Povukao potez Vlasnik pekarnice pronašao način da radi i nedjeljom: "Morali smo brzo nešto poduzeti” Slika nije dostupna TRAGEDIJA U ŠUMI Policija objavila detalje tragične nesreće u kojoj je u šumi blizu Požege na mjestu poginuo muškarac

Prodavačica, koja je dotrčala kako bi isključila smrtonosnu miješalicu, stigla je prekasno. Nije vidjela da je dječak tamo sa sestrom. I prije su se, doznajemo, djeca igrala tamo. Ali se, sve do danas, ništa nije dogodilo.

>> Sinčić (4) vlasnika pekarnice upao u mješalicu za tijesto i poginuo

Vatrogasci i liječnci koje je otac, vlasnik pekarnice, pozvao, bezuspješno su dječaka pokušavali izvući van. Koliko je prizor bio jeziv govori da su stroj morali rastaviti. Dvojica vatrogasaca puštena su kući jer su bili u šoku.

Mješalicu su morali rastaviti da izvuku dječaka, dvojica vatrogasaca poslana kući zbog šoka Još se ne zna tko je pritisnuo prekidač. Radi li se o trenutku nepažnje ili nećem drugom, utvrdit će se nakon obdukcije.

'Došlo je do uključivanja stroja na neutvrđen način. I dalje se prikupljaju informacije i kada istraga bude gotova, moći ćemo reći nešto više', rekao je našoj ekipi Hrvoje Začkaj, voditelj ekipe za očevid.

Pekarnica do daljnjega ostaje zatvorena. Obitelj Lekaj doselila je prije nekoliko godina iz Makedonije, kažu mještani. Kod njih su svakodnevno kupovali kruh.

Stižu prve osude nakon tragedije. Mještani smatraju da djeca nisu smjela biti u pogonu bez nadzora.

Minuta-dvije bez ičijeg nadzora, bile su dovoljne da još jedna dječja igra postane opasna - nažalost, i kobna.

Više o ovom događaju saznajte u video prilogu.






Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene