Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje odraslima!

Djetetu (10) petarda koju mu je dao otac eksplodirala u ruci, policija apelira na roditelje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nedjelju u popodnevnim satima, u Metkoviću, zbog nestručnog rukovanja s pirotehničkim sredstvom došlo je ozljeđivanja malodobnog djeteta.

U dvorištu obiteljske kuće, dijete u dobi od 10 godina, nestručno je rukovalo s pirotehničkim sredstvom – petardom, koja je eksplodirala u njegovoj ruci, te mu nanijela lakše tjelesne ozljede. Nakon ukazane liječničke pomoći, dijete je upućeno u KBC Split na daljnje preglede.

Provedenim izvidima policijskih službenika Policijske postaje Metković, utvrđeno je da je navedenu petardu djetetu dao njegov otac, čime je počinio prekršaj iz čl. 92. Zakona o eksplozivnim tvarima, te proizvodnji i prometu oružja, te je prekršajno sankcioniran.

''Još jednom upozoravamo sve odrasle da petarde nisu igračke, mogu uzrokovati teške opekline i rastrgnuća. Najčešće je riječ o teškim ozljedama šaka i prstiju, lica i očiju. Ne poklanjajte djeci, a ni drugima, nešto od čega bi mogli nastradati. Uvijek budite uzor djetetu, jer djeca petarde ne doživljavaju opasnima, pogotovo ako ih vi koristite'', poručuju iz policije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POLICIJA UPUTILA APEL U eksploziji petarde 20-godišnjaku teško stradala šaka, druga osoba zadobila lakše ozljede noge

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zaštita djece od pirotehnike Pravobraniteljica za djecu apelira na roditelje i odrasle: "Petarde nisu igračke!"

Savjetuju djeci da ne diraju neaktivirana pirotehnička sredstva, ne rastavljaju ih i ne pomiču, a u slučaju da ih zapaze, neka odmah zatraže pomoć. U slučaju da se ne mogu suzdržati od uporabe pirotehničkih sredstava, kažu da se obvezno prouče upute o načinu rukovanja pirotehničkim sredstvima, uz striktno poštivanje sigurnosne udaljenosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene