Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Auti puni djece

STRAŠAN PRIZOR KOD NOVE KAPELE Sudarila se tri automobila, 12 ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros oko 1,30 sati na autocesti Bregana-Lipovac kod mjesta Nova Kapela dogodila se prometna nesreća sa više ozlijeđenih osoba.

U prometnoj nesreći sudjelovala su tri osobna automobila u kojima je ozlijeđeno 12 osoba. Automobili su se kretali sjevernom kolničkom trakom iz smjera istoka prema zapadu. Od odbačenih dijelova ova tri automobila na suprotnu južnu kolničku traku oštećen je i osobni automobil koji se kretao iz smjera zapada prema istoku.

Pročitajte i ovo Autocesta Stanje u prometu Ponovno otvorena autocesta A1 u smjeru juga, u prekidu su neke trajektne linije Prometna nesreća u Italiji 11 prometnih nesreća VIDEO Pakao na talijanskoj autocesti: U nesreći poginuli muž i žena, 50 ljudi ozlijeđeno, gorjela tri automobila

Osobnim automobilom, registracijskih oznaka Srbije, upravljao je 44-godišnji srbijanski državljanin s kojim su se u vozilu nalazile dvije putnice u dobi od 13 i 15 godina, srbijanske državljanke. Vozač ovog osobnog automobila, dok se kretao lijevim preticajnim prometnim trakom, nije se držao sredine obilježene prometne trake uslijed čega je, lijevim kotačima zahvatio travnatu površinu s lijeve (južne) strane, a potom u zanošenju po kolničkoj traci ponovno prešao na travnatu površinu te prednjim, a potom i zadnjim djelom vozila udario u zaštitnu odbojnu ogradu.

Nakon toga automobil se u prevrtanju vratio na lijevu (preticajnu) prometnu traku gdje ga je u tom trenutku zbog nedržanja potrebnog razmaka udario osobni automobil švicarskih registracija, koji se kretao iza njega u istom smjeru, kojim je upravljao 32-godišnji švicarski državljanin, a s kojim se u vozilu nalazio 28-godišnjak i dvoje djece u dobi od jedne i četiri godine.

Od udara osobni automobil srbijanskih registracija je odbačen na desnu (voznu) prometnu traku gdje je još jedan osobni automobil, švicarskih registracija, koji se kretao u istom smjeru iza ova dva osobna automobila zbog nedržanja potrebnog razmaka između vozila, kako bi izbjegao udar u osobni automobil, švicarskih registracija ispred sebe prešao na desnu prometnu traku i prednjim djelom automobila udario u prednji dio osobnog automobila, srbijanskih registracija.

Osobnim automobilom koji je posljednji udario u vozilo koje se prevrtalo po cesti, upravljao je 39-godišnji švicarski državljanin sa kojim se u vozilu nalazila 36-godišnjakinja i troje djece u dobi od četiri, šest i deset godina.

Prilikom prometne nesreće otpali dijelovi ovih vozila odbačeni su na južnu kolničku traku, kojom se u tom trenutku kretao od zapada prema istoku osobni automobil, njemačkih registracija, kojim je upravljao 40-godišnji njemački državljanin uslijed čega su na njegovom vozilu nastala materijalna oštećenja.

U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozlijede opasne po život zadobio je 44-godišnji vozač osobnog automobila, srbijanskih registracija dok su 13 i 15-godišnjakinja, koje su se nalazile s njim u vozilu zadobili teške tjelesne ozlijede.

Teške tjelesne ozlijede zadobilo je i šestogodišnje žensko dijete koje se nalazilo u osobnom automobilu, švicarskih registracija koje je posljednje udarilo u vozilo.

Ostali putnici iz ova tri vozila, njih osam zadobili su lakše ozlijede. Liječnička pomoć je svima pružena u bolnici u Novoj Gradiški, a četiri osobe koje su teže ozlijeđene su zadržane na liječenju.

Zbog prometne nesreće i obavljanja očevida promet na sjevernoj kolničkoj traci bio je zatvoren do 5,20 sati kada je djelomično pušten zaustavnim trakom, a u 8,15 sati promet je pušten cijelom sjevernom kolničkom trakom.

Zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu policija će protiv sva tri vozača osobnih automobila nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene