Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet propusti?

Što su radile tajne službe oko slučaja Kruljac?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni je vrh dosta mlako i protokolarno reagirao na činjenicu da je u aferi osumnjičen visokopozicionirani vojni časnik, ministar je rekao kako službeno nisu zaprimili papire pa se ne mogu ni očitovati.

Ostaje činjenica da je on najviši djelatni vojni časnik ikada uhićen u Hrvatskoj. Dio oporbe kritizira rad hrvatskih tajnih službi i pita se kako je moguće da one nisu znale za optužbe koje se stavljaju na teret generalu Kruljcu. Nameće se i pitanje što bi učinio primjerice predsjednik SAD-a da mu uhite zapovjednika kopnene vojske. Pod zapovjedništvom generala je više od 16 tisuća ljudi.

Pročitajte i ovo Policija, sigurnost, ilustracija - 4 "To vam ide po ciklusima" Tko prijeti državnom vrhu? Šef SOA-e u Dnevniku Nove TV progovorio o prijetnjama Milanoviću Berlin Traže se špijuni Ni njima nije lako naći radnike iako je riječ o jednom od najuzbudljivijih poslova na svijetu: Ali nema rada od kuće ni mobitela u uredu

General Mladen Kruljac u vojsci je napredovao do visokog zapovjednog položaja kopnene vojske dok su iza njega ostajale glasine o nečasnim radnjama. Član saborskog odbora za nacionalnu sigurnost Ante Kotromanović upozorava da se Kruljac našao pod istragom zbog slučaja starog 5 godina. Nadležna Vojno sigurnosno obavještajna agencija, morala je znati za njegove nečasne poslove ako ih je bilo.

'Nadam se da su dobro surađivale sa civilnim službama, sve drugo bi bilo neuobičajeno i ne bi bilo dobro za sigurnosno obavještajni sustav, ako nije bilo suradnje. Po onome što smo vidjeli očito je da je došlo do sinergije i zajedničke suradnje na slučaju', smatra Kotromanović.

Ako je general Kruljac ranije i uživao zaštitu koja je blokirala čak i rad tajnih službi takvih prepreka sada više nema ističe predsjednica Vlade. 'Još jedanput se pokazuje da smo zaista osnažili sva neovisna tijela u potpunosti, da potpuno budu neovisna da rade svoj posao u skladu sa Ustavom i zakonom', ističe premijerka Jadranka Kosor.

Za Amerikance nema dvojbe. Zaštićenih pred zakonom ne smije biti bez obzira na kojoj su društvenoj poziciji. 'Ne smije biti prepreka da se istražuju predsjednici, političari i generali', ističe Thomas M. Coumtryman, zamjenik državnog tajnika za europska i euroazijska pitanja. General Kruljac uživao je potporu bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, a ni bivši premijer Ivo Sanader glasine o Kruljčevim nečasnim radnjama nije dovodio u sumnju. Dapače, njegova Vlada općini Sibinj donirala je sada sporno zemljište. istražitelje će svakako zanimati i taj dio priče.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene