Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Policija se ispričava

Stegovne mjere i optužni prijedlog protiv bjelovarskog homofobnog policajca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv bjelovarskog policajca koji je na Facebooku objavio homofobne komentare o zločinu u kojem je 25-godišnjak ubio 47-godišnjeg ljubavnika podnijet će se optužni prijedlog zbog kršenja Zakona o suzbijanju diskriminacije te odgovarajuće stegovne mjere.

Bjelovarsko-bilogorska Policijska uprava javno se ispričava zbog neetičnoga i neprofesionalnog ponašanja policijskog službenika.

Djelatnici za zakonitost postupaka bjelovarsko-bilogorske Policijske uprave i unutarnje kontrole MUP-a utvrdili su da je policajac prekršio Zakon o suzbijanju diskriminacije pa će protiv njega Prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog, a zbog nedoličnog ponašanja izvan službe, očekuju ga i odgovarajuće stegovne mjere.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica Uhićenje policajca ubojice Problematična osoba Užas u trgovačkom centru u Tuzli: Policajac ubio ženu, pojavile se snimke uhićenja

>> Policajac na Facebooku: Uopće mi ih nije žao, pederčine i smradovi

Ovim putem bjelovarsko-bilogorska Policijska uprava javno se ispričava 'zbog neetičnoga i neprofesionalnog ponašanja policijskog službenika', stoji u priopćenju načelnika Policijske uprave Jakoba Bukvića.

Na homofobne komentare bjelovarskog policajca jučer su upozorile udruge Iskorak i Kontra. Komentar je na profilu otvorenom za javnost objavila osoba pod imenom Kruno Karas, za koju stoji da je završila Policijsku akademiju.

Bjelovarski policajac bit će prijavljen zbog kršenja članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije koji propisuje novčane kazne od 5000 do 30.000 kuna za one koji zbog 'prouzročenja straha drugome ili stvaranja neprijateljskog, ponižavajućeg ili uvredljivog okruženja na temelju razlike u rasi, etničkoj pripadnosti, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovnom stanju, članstvu u sindikatu, društvenom položaju, bračnom ili obiteljskom statusu, dobi, zdravstvenom stanju, invaliditetu, genetskom naslijeđu, rodnom identitetu ili izražavanju i spolnoj orijentaciji povrijedi njegovo dostojanstvo'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene