Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen na srpsko-bugarskoj granici

Srpsko tužiteljstvo optužilo Veljka Marića za ratni zločin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijansko Tužiteljstvo za ratne zločine podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina Veljka Marića (59) iz Grubišnog Polja za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u selu Rastovcu na području općine Grubišno Polje u Hrvatskoj 1991. godine.

Optužnica tereti Marića da je kao pripadnik hrvatskih oružanih postrojbi, 77. samostalnog bataljuna Grubišno Polje, 31. listopada 1991. godine, prilikom akcije u selu Rastovcu, u uniformi i naoružan ušao u kuću obitelji Slijepčević, gdje je pucnjima iz automatske puške ubio Petra Slijepčevića, u nazočnosti njegove supruge Ane Slijepčević, priopćeno je iz tog tužiteljstva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reakcija na prosvjed Ministarstvo branitelja: Nikad nismo imali popis optuženih branitelja Slika nije dostupna Skup branitelja u Grubišnom polju 'Ako se teror nad braniteljima nastavi, opet ćemo uzeti oružje u ruke'

Tužiteljstvo za ratne zločine je 19. travnja 2010. godine podnijelo zahtjev za provođenje istrage protiv Marića, koji je dan ranije, 18. travnja, po nalogu Tužiteljstva, uhićen u Dimitrovgradu, na graničnom prijelazu Srbije s Bugarskom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene