Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srpske kuće demolirali pijani maloljetnici?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djelatnici zadarske Policijske uprave jučer su popodne u Policijsku postaju u Benkovcu priveli šest malodobnika pod osnovanom sumnjom da su oštetili šest obnovljenih kuća u vlasništvu srpskih povratnika u Ceranjama Donjim i Donjem Pristegu.

Govoreći o tome na današnjoj konferenciji za novinare u Benkovcu, načelnik PU-a Anton Dražina istaknuo da je kriminalističkom obradbom utvrđena osnovana sumnja da su petorica malodobnika, od kojih su trojica rođeni 1991., jedan 1990. i jedan 1993., s prebivalištem na benkovačkom i stankovačkom području nakon zabave u mjestu Dobroj Vodi zajedno s još neutvrđenim brojem malodobnika priručnim alatima i kamenjem oštetili navedene kuće. Šesti privedeni je nakon razgovora pušten.

Pročitajte i ovo Sindikat je podignuo kaznenu prijavu protiv Tomislava Bulića, gradonačelnika Benkovca Nepoštovanje sudske presude Sindikat podnio kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Benkovca: Sve je zakuhao nezakoniti otkaz Slika nije dostupna Benkovac: Oštećeno šest obnovljenih srpskih kuća

>> Udruga Srba: Zaslužuje li ovakva Hrvatska članstvo u EU?

>> Benkovac: Oštećeno šest obnovljenih srpskih kuća

>> Tadić traži sigurnost za Srbe u Hrvatskoj

Malodobnici su u Dobroj Vodi na zabavi u opustošenoj školskoj zgradi pili alkoholna pića, a nakon toga su se noću s 29. na 30. rujna odvezli neregistriranim automobilom "zastava 126" makadamskom cestom u Donji Pristeg i Ceranje Donje gdje su počinili navedeno kažnjivo djelo, izvijestio je načelnik PU-a.

Dodao je kako je utvrđeno da su kuće znatno oštećene - razbijen je inventar, prozori, vrata, novi namjšetaj, a po neslužbenim procjenama šteta nadmašuje 100 tisuća kuna.

Zbog osnovane sumnje da su petorica malodobnika počinili kažnjiva djela uništenja i oštećenja tuđih stvari i narušili nepovrjedivost doma, u dogovoru s općinskim državnim odvjetništvima u Zadru i Benkovcu protiv petorice malodobnika već su podnesene kaznene prijave redovitim putem Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Zadru.

Načelnik Dražina je rekao kako je utvrđeno da su vlasnici oštećenih kuća Marko Romić, Lazo Karan i Nikola Karan u Donjem Pristegu te Božo Čeprnja, Gordana Čeprnja i Miloš Čubrilo u Ceranjama Donjim. Oni najvjerojatnije žive u Srbiji, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare. 


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene