Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jednomjesečni zatvor

VIDEO: Sretko Kalinić prebačen u zatvorsku bolnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnik tzv. zemunskog klana Sretko Kalinić, koji je prije dva tjedna teško ranjen u mafijaškom obračunu na jezeru u Rakitju, ipak će završiti u hrvatskom zatvoru, doznaje se na zagrebačkome Županijskom sudu.

Sudac istrage zagrebačkoga Županijskog suda Krešimir Devčić Kaliniću je odredio jednomjesečni istražni zatvor jer su u stanu kojim se koristio pronađene dvije krivotvorene putovnice. Pošto ga je ispitao u Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica, gdje je od ranjavanja, sudac istrage odlučio je Kalinića zatvoriti zbog opasnosti od bijega i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga Europola Policajci imali orgije u stanici: Fotografije slali vođi zloglasnog klana Slika nije dostupna Postupak ipak ide Kalinić protiv izručenja Srbiji: Progovorio o ubojstvu Simića?

'Kalinić bi tijekom dana trebao biti odvezen u pritvor u Remetincu radi rješavanja formalnosti, a zatim u zatvorsku bolnicu, gdje će biti dok se ne oporavi', izjavio je sudac Devčić.

Pod neviđenim mjerama osiguranja Sretko Kalinićje u posljepodnevnim satima prebačen u zatvorsku bolnicu dok se ne oporavi. Nejasno je sada ostalo jedino što će se dogoditi s Kalinićem kad se potpiše sporazum sa Srbijom kojeg je Vlada najavila slijedeći tjedan.

Na Kalinića je 8. lipnja na jezeru u Rakitju pucao Miloš Simović, kojega je srbijanska policija uhitila u blizini Morovića pri pokušaju da iz Hrvatske ilegalno uđe u Srbiju.

Inače, obojica su kao pripadnici 'zemunskoga klana' u odsutnosti osuđeni na zatvorske kazne od 30 godina zbog ubojstva predsjednika srbijanske vlade Zorana Đinđića 2003. godine, od kada su bili u bijegu. Po pisanju medija, Kalinić, koji ima i hrvatsko državljanstvo, istražiteljima je u bolnici iznio mnogo podataka o ubojstvima u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori te u ostalim europskim zemljama kako bi si olakšao budući status. Navodno je progovorio i o ubojstvu Cvetka Simića, čije je truplo bez glave, ruku i nogu u ožujku izvučeno iz Jarunskoga jezera.

>> Kalinić spreman otkriti sve o političkoj pozadini ubojstva Đinđića

Hrvatska policija te informacije nije željela službeno potvrditi niti otkriti na čija su imena bile putovnice zbog kojih je Kalinić u konačnici zatvoren. Rečeno je samo da je riječ o klasičnoj krađi identiteta, to jest da osobe na čije ime glase nisu bile povezane s kriminalom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene