Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštećen državni proračun

"Srećko" oduzeo 93 automata za sreću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitsko-dalmatinska policija je u dvomjesečnoj akciji 'Srećko' oduzela čak 93 nezakonito postavljena automata za sreću u 25 ugostiteljskih objekata i kazneno prijavila ugostitelje i odgovorne osobe registriranih tvrtki za aparate za zabavu, a procjenjuje se da je državni proračun oštećen za oko 930 tisuća kuna.

U akciji suzbijanja nezakonitog priređivanja igara na sreću na automatima sudjelovale su policijske postaje Trogir, Kaštela, Omiš, Makarska i Imotski, te službenici Odjela općeg kriminaliteta splitsko-dalmatinske Policijske uprave koja je danas izvijestila o rezultatima akcije kriminalističkog istraživanja nad 25 vlasnika ugostiteljskih objekata i odgovornim osobama registriranih tvrtki za aparate za zabavu.

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Maltretiranje djevojke u Splitu Kriminalistička obrada u tijeku Dvije nasilnice iz Splita noć provele u policijskoj postaji: Prijeti im visoka kazna

Policija sumnja da su bez odobrenja Ministarstva financija, dogovorno i samostalno, postavili automate za igre na sreću u ugostiteljskim objektima i javno priređivali igre na sreću te je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu protiv njih podnijela kaznene prijave.

Nije isključeno da će biti još kaznenih prijava i to protiv osoba koje su instalirale aparate za zabavu u objekte, najavljuju iz policije.

Hrvatska: 'Komet' i 'Zeko' razbili lance prostitucije i trgovanja ljudima

Prema zakonu o igrama na sreću, za priređivanje igara na sreću na automatima godišnje se plaća naknada od 10.000 kuna po automatu, a kako su u ovoj akciji oduzeta 93 automata, državni proračun oštećen je za 930 tisuća kuna.

Akcija "Srećko" provodila se i u lipnju 2013. godine kada je sinjska policija iz 15 ugostiteljskih objekata s tog područja oduzela 46 nezakonito postavljenih automata za igre na sreću, a kazneno prijavila 18 osoba. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene