Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Spriječeno dvostruko ubojstvo, uhićen izbornik boksačke reprezentacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijska uprava primorsko-goranska spriječila je ubojstvo dvojice hrvatskih državljana, a dvojica osumnjičenih za organiziranje ubojstava su uhićena.

Načelnik Sektora kriminalističke policije te PU Vitomir Bijelić kazao je da su jučer u Zagrebu i Opatiji uhićena dvojica muškaraca, 36-godišnji I. F. i 40-godišnji R. D.

Pročitajte i ovo Vožnja VOZIO SUPROTNIM SMJEROM Nakon 15 godina na riječkome sudu počelo suđenje za smrt sestara Filipović na autocesti Slika nije dostupna privedeno više osoba Ispred Velesajma ukradeno više tablica s automobila koji nisu registrirani u Zagrebu

Policija tako umirovljenog narednika HV-a i aktivni sportskog djelatnik te drugog sumnjiči da su na okrutan i po nevine građane opasan način željeli riješiti neke neriješene odnose s drugom dvojicom Riječana. 

Napravu su nabavili ilegalno te je predali trećem muškarcu, koji je jednome od njih dvojice dugovao novac.

Treći je muškarac trebao napravu s 250 grama plastičnog vojnog eksploziva postaviti na automobil i aktivirati je daljinski u urbanoj zoni Rijeke, između 9. i 12. listopada, u jutarnjim satima, kad bi se obje potencijalne žrtve nalazile u autu.

Ovaj plan policija je razotkrila zahvaljujući agentima koji su se uvukli u redove kriminalaca kao i praćenjem telefonskih razgovora, kretanja osumnjičenih. U akciju otkrivanja atentatora bile su osim policije uključene i druge državne službe poput SOE i Vojne policije.

Procijenjena snaga eksplozivne naprave u razini je šest ručnih bombi, naveo je Bijelić.

Županijski državni odvjetnik Doris Hrast rekao je da je djelo, za koje se sumnjiči dvojicu uhićenih, karakterizirano kao pokušaj teškog ubojstva te da će u roku od 48 sati podnijeti istražni zahtjev protiv dvojice Županijskom sudu u Rijeci. Dvojica uhićenih, kazao je, pripremala su ova ubojstva od srpnja i organizirala ih do detalja. Operativno su ovaj slučaj obradili policajci primorsko-goranske i zagrebačke PU te drugi policijski stručnjaci uz suradnju Sigurnosno obavještajne agencije.

Dvojica osumnjičenika bit će privedena istražnom sucu Županijskog suda u Rijeci.

Kriminalistička obrada slučaja nastavlja se pa nije isključeno da bude još uhićenih, kazao je Bijelić. Do sada je kroz obradu prošlo više od 18 osoba.

Na novinarska pitanja o motivima planiranih ubojstava Bijelić je rekao kako postoji mogućnost da je riječ o neraščišćenim, kako je rekao, 'kvaziposlovnim' odnosima među potencijalnim ubojicama i njihovim žrtvama, mogućim pozajmicama ili prijeporima oko osiguranja ugostiteljskih objekata i igračnica u Rijeci.

Ranije su u policiji bili zabilježeni sukobi među njima, verbalni i fizički manjih razmjera.

Na pitanje o vezi između obrade slučaja ubojstva Ivane Hodak i ovoga djela, Bijelić je rekao da je riječ samo o vremenskoj podudarnosti.

I.F. uhićen je u Vojnom učilištu 'Petar Zrinski' u Zagrebu. Kako piše dio medija, riječ je o Ivanu Filipoviću, umirovljenom natporučniku HV-a i izborniku juniorske boksačke reprezentacije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene