Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brojka će rasti

Prva kaznena prijava protiv homofoba sa Gay Pridea u Splitu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'47-godišnji D.M. je vikao 'Ubij, ubij pedera! Majku vam …! Cigani, cigani! pritom gestikulirajući pokretima ruku u pravcu sudionika povorke, a što je kod istih stvorilo strah i osjećaj poniženja', kažu u policiji.

Splitsko općinsko državno odvjetništvo podnijelo je prvi optužni prijedlog protiv jedne osobe zbog nereda na splitskom gay prideu. Optužni prijedlog podnesen je protiv 47-godišnjeg D.M.zbog kaznenog djela nasilničkog ponašanja te kaznenog djela povrede prava na okupljanje i javni prosvjed, priopćilo je splitsko županijsko odvjetništvo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Vrbovcu Udomili osobe s mentalnim poteškoćama pa ih pretvorili u robove: Tukli ih, zaključavali po noći, tjerali da rade Ilustracija Trpio nasilje Sanela nasmrt izbola supruga: Susjedi otkrili strahote koje su se događale godinama

'Optužnim prijedlogom okrivljenika se tereti da je od 13:30 do 14:40 sati 11. lipnja 2011. tijekom održavanja odobrenog javnog skupa 'Gay Pride - Split 2011' u Splitu, u Marmontovoj ulici; bez stvarnog razloga i povoda, a u nakani iskazivanja netrpeljivosti prema osobama LGBT orijentacije i onemogućavanja održavanja navedenog javnog skupa; dok je povorka prolazila u više navrata vikao: 'Ubij, ubij pedera! Majku vam …! Cigani, cigani!', pritom gestikulirajući pokretima ruku u pravcu sudionika povorke, a što je kod istih stvorilo strah i osjećaj poniženja te dovelo do otežanog odvijanja manifestacije', stoji u priopćenju.

Nakon tri privedene osobe zbog nasilničkog ponašanja na splitskom gay prideu, PU splitsko-dalmatinska danas je privela još 13 osumnjičenika. Podsjetimo, splitska policija je jučer poslijepodne uhitila i na kriminalističko istraživanje privela tri osobe. Riječ je o dvojici 21-godišnjaka i jednom 22-godišnjaku iz Splita. Pokazivali su srednji prst, vrijeđali i vikali.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene