Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Splitska policija otkrila tko su pljačkaši splitske pošte

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska policija otkrila je identitet dvojice od petorice pljačkaša velike splitske pošte. Riječ je o 23-godišnjaku i 43-godišnjaku, mafijašima iz Srbije i BiH.

Svih pet pljačkaša uspjeli su pobjeći i po podatcima USKOK-a i policije, skrivaju se u Srbiji. Dvojica identificiranih su 48-godišnjak iz Subotice i 23-godišnjak iz Vranja, obojica srbijanski državljani, a njihov je identitet, pregledavajući slike, potvrdio jedan od pritvorenih splitskih pomagača u pljački.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nova pljačka u Zagrebu Nepoznati muškarac opljačkao poštu, zaposlenici prijetio vatrenim oružjem Policija ispred poslovnice Hrvatske pošte, ilustracija Istraga u tijeku Usred dana opljačkao poštu: Zaposlenici prijetio vatrenim oružjem i pobjegao s novcem

Za dvojicom, čiji je identitet utvrđen, raspisana je tjeralica preko Interpola, a USKOK je o tome obavijestio srbijansku policiju.

Prošli tjedan policija i USKOK su sproveli i pritvorili sedam osoba sa splitskog i kaštelanskog područja pod sumnjom da su pomagali razbojnicima koji su nakon pljačke pobjegli s više od 15 milijuna kuna. 

Iz glavne splitske pošte u ožujku je odneseno 15 milijuna kuna. Pljačkaši su uletjeli u poštu i u 15 minuta počistili sve što je bilo u sefovima pa je jasno da je riječ o dobroj organizaciji i dojavi iznutra. 

Do sada su u pritvoru samo lokalni organizatori, njih sedam, među kojima djelatnica i zaštitar pošte, te čelnik kaštelanske Hvidre Jozo Certa. 

>> Novac opljačkan iz splitske pošte 'prao' na tržnici u BiH?

>> Pljačka pošte u Splitu: Pljačkaši vezali djelatnike i odnijeli gotovo 15 milijuna kuna!

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene