Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najstarija škola u Splitu

Na satu vjeronauka URUŠIO se strop, učenici prevezeni u bolnicu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žbuka sa stropa je otpala za vrijeme nastave vjeronauka u OŠ Dobri u Splitu, a nekoliko je učenika završilo u bolnici.

U splitskoj Osnovnoj školi 'Dobri' se u srijedu navečer oko 19:15 sati urušio strop u učionici engleskog jezika, u kojoj se u to vrijeme održavao sat vjeronauka. 

Pročitajte i ovo Radovan Fuchs Loše za škole Ministar Fuchs: "Škole na dan izbora neće raditi, ali..." Ilustracija Okupirani teritorij Svjedočanstva onih koji nisu uspjeli pobjeći: "Moraju pisati pisma ruskim vojnicima i pjevati himnu, a roditeljima se prijeti mučenjem"

Komadi žbuke pali su na nekoliko učenika. Petero djece je zatražilo liječničku pomoć, no samo zbog prašine koja je pala u oči te uznemirenosti zbog cijelog događaja. Na sreću nitko nije ozbiljnije ozlijeđen.

Riječ je o učenicima 6.c razreda iz Osnovne Škole Pujanke, čija izgradnja kasni već dvije godine. Naime, djeca sa Pujanki pohađaju nastavu u nekoliko drugih škola, pa tako i u školi Dobri.

>> VIDEO ZASTRAŠUJUĆI rezultati eksperimenta s djecom!

U školu su večeras stigli i zamjenici splitskog gradonačelnika te ravnateljica. 'Ono što je sreća u ovoj nesreći koja se dogodila jeste da nitko od djece nije ozlijeđen. Prašina koja je, kad je pao dio stropa, ušla u oči je bio razlog odlaska u bolnicu. Naravno da je to jedna stresna situacija, ali srećom nitko nije fizički ozlijeđen', kazao je Goran Kovačević, zamjenik splitskog gradonačelnika.

Ravnateljica škole, Ivanka Žaper je pak kazala da je škola najstarija u Splitu, ali da je u dobrom stanju. 'Učionica je bila sasvim u redu, ništa se posebno na njoj nije moglo primijetiti da bi se nešto moglo dogoditi', dodala je.

Prema zadnjim informacijama, sutra će cijeli drugi kat škole biti zatvoren dok se ne pregleda. Riječ je o trećim i četvrtim razredima, tako da se mole roditelji da ih ne šalju sutra u školu osim ako ih nemaju kome i gdje ostaviti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iP ad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene