Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugljični monoksid

Split: Obitelj otrovana monoksidom, beba preminula, roditelji kritično

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tročlana obitelj otrovala se jutros ugljičnim monoksidom u stanu u Splitu.

Riječ je o kineskim državljanima. Neslužbeno doznajemo da je djevojčica stara 17 mjeseci od posljedica trovanja preminula u splitskoj Općoj bolnici, dok su roditelji u kritičnom stanju.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

Do trovanja je došlo jutros u 09:40 sati u Rokovoj ulici u Splitu, izvijestila je PU splitsko-dalmatinska. Do nesreće je prema prvim informacijama došlo zbog povećanja ugljičnog monoksida pri grijanju.

>> Beli Manastir na -22: Hrvatska jutros bez snijega, ali u debelom minusu!

 

Ugljični monoksid plin je bez okusa i mirisa koji ne nadražuje sluznicu i stoga je vrlo opasan jer truje naglo i bez 'upozorenja'.

 

Nastaje kao produkt izgaranja tvari što sadrže ugljik bez dovoljne količine kisika u zraku, što se u kućanstvu događa pri gorenju drva u kaminu ili pećima te kod plinskih pećnica, uključujući i plinske bojlere, s čime treba biti posebno oprezan u ovo vrijeme pojačanog grijanja zbog ekstremnih hladnoća. (Mi. Dr./Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene