Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvršili 1.468 transakcija

Split: Ukrali identitete, izradili osam kartica i ukrali više od tri milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojicu muškaraca, iz Zagreba, Splita i Slavonskog Broda inspektori Odjela organiziranog kriminaliteta kazneno su prijavili zbog materijalne štete od preko tri milijuna kuna, doznaje se u PU splitsko-dalmatinskoj.

Kako je rečeno u policiji, osim splitskih policajaca na slučaju su radile i njihove kolege iz PU zadarske, ali i drugih policijskih uprava, pa su tako uhitili M.M. (32) iz Zagreba, R.M. (38) iz Splita i P.K. (37) iz Slavonskog Broda.

Osnovano se sumnja, stoji u kaznenoj prijavi, da je 32-godišnjak iz Zagreba početkom 2009. godine u Velikoj Britaniji ishodovao osam American ekspres kreditnih kartica i to na različita imena priloživši lažnu dokumentaciju o identitetu, zaposlenju i tekućem računu.

Nakon što su Zagrepčaninu izdane kartice donio ih je u Hrvatsku, te su sva trojica tim karticama plaćali kupljenu robu širom zemlje pri čemu je pričinjena materijalna šteta od 3.087.000,00 kuna. Samo na području PU splitsko-dalmatinske su izvršili 1.468 transakcija na 167 prodajnih mjesta pričinivši štetu od 922.308,00 kuna. (Hina)

Pročitajte i ovo Mirogoj Obnova objekta Velika promjena na Mirogoju: Iz ureda poslali važnu obavijest građanima Ilustracija Cilj je skratiti putovanje HŽ kupuje nove vlakove za liniju Zagreb-Split: Do kraja 2027. bit će uloženo 100 milijuna eura

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene