Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubila ih boca za zrak

Split: Pod istragom zbog smrti dvoje poljskih ronilaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je istražnom sucu Županijskog suda istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1975.) zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti zbog čega su lani u rujnu u Komiži na Visu dvoje poljskih ronilaca smrtno stradalo, a dvojica teško ozlijeđena, objavljeno je na internetskoj stranici državnog odvjetništva.

Osnovano se sumnja da je 36-godišnjak oko 11,15 sati 23. rujna 2010. u Komiži na otoku Visu, kao organizator i voditelj ronjenja, na brodicu registriranu za prijevoz 12 putnika, osim skipera ukrcao 13 poljskih ronilaca te im predao pripadnu ronilačku opremu i ronilačku bocu s 15 litara zraka pod tlakom od 200 bara, na usadniku koje je bio zatvarač s mehaničkim istrošenim navojima, navodi se u priopćenju državnog odvjetništva.

Osumnjičenik je olako držao da takvom bocom neće ugroziti njihovu sigurnost, ali se to dogodilo jer je pri odlaganju boce na palubu zbog djelovanja tlačnog zraka iskočio oštećeni zatvarač iz usadnika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije

Zbog toga se boca nekontrolirano kretala po palubi brodice i udarila četvero poljskih ronilaca, od kojih je dvoje, od posljedica ozljeda preminulo, a dvojica su teško ozlijeđena, stoji u priopćenju državnog odvjetništva. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene