Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob navijača

Split: Bocom u glavu udario policajca, privedene 63 osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog napada na policajca koji je jučer u Splitu sprječavao sukob navijača, priveden je 31-godišnjak.

Policija navodi da su jučer privedene 63 osobe i podnesena 64 optužna prijedloga, a prije nogometne utakmice između Hrvatske i Švicarske iz jednog je automobila oduzeto 36 drvenih letava.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..."

Sat i pol prije utakmice policija je u jednom kafiću intervenirala kako bi spriječila sukob dviju navijačkih skupina, pri čemu je 31-godišnjak bocom u glavu udario policajca interventne jedinice. Unatoč tomu, policajac je uhitio napadača, koji je kazneno prijavljen zbog napada na službenu osobu. Poslije je utvrđeno da je policajac lakše ozlijeđen.

>> Split: Navijači se fizički sukobili, napadnut i policajac

Kako bi interventni policajci spriječili daljnje divljanje dviju navijačkih skupina, sedam je policajaca upotrijebilo gumene palice na desetorici navijača, koji su se razbježali, navodi policija. Prije utakmice policija je iz fiata bravo sisačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 22-godišnjak, oduzela 36 drvenih letava i tri boce alkoholnog pića.

Tijekom i nakon utakmice privedena su 63 navijača, među kojima četvorica preventivno, 13 je bilo domaćih navijača i 50 iz drugih krajeva Hrvatske. Danas će 32 osobe biti dovedene sucu za prekršaje. Podnesena su 64 optužna prijedloga, i to na temelju Zakona o osobnoj iskaznici te Kaznenog zakona zbog napada na službenu osobu. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene