Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasukali se gliserom

Mladići isplovili, nasukali se na otok, pronašli ih ozlijeđene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gumena brodica Lučke ispostave Vodica s otoka Logoruna, u blizini Vodica, spasila dvojicu mladića koji su noćas nestali na moru pošto su isplovili iz Vodica prema Kaprijama u šestometarskome gliseru kojim su se nasukali na otok, pri čemu je jedan teže ozlijeđen, a drugi lakše.

Riječ je o Sidneyu Marcelu Kihasu (24), hrvatskom i njemačkom državljaninu, koji je lakše ozlijeđen, i sirijskom državljaninu Ceceku Aliju, koji ima vanjski prijelom noge, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru sa sjedištem u Rijeci noćas je u 2,16 sati zaprimila dojavu oca jednog od mladića koji nije stigao na odredište nakon što je isplovio s prijateljem.

Pročitajte i ovo Božena Beber izbivala više od 24 sata Sretan kraj potrage: Nestala 80-godišnjakinja vratila se kući Potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić - 1 Iz minute u minutu FOTO/VIDEO Ocu osumnjičenog za ubojstvo male Danke određen pritvor, naložena obdukcija umrlog sina: Tijelo ubijene djevojčice traže dronovi

Na mjesto nesreće kreno je brod pomorske policije kojem se jutros pridružio i brod Lučke kapetanije iz Šibenika te brodica vodičke ispostave. Mladiće je na otoku Logorunu uočila jedna osoba iz brodice u plovidbi te je o tome obavijestila pomorsku policiju i kapetaniju. Kako zbog oštrih stijena brodovi nisu mogli prići, mladiće je spasio gumenjak vodičke ispostave te ih je prevezao do Vodica, gdje ih je čekalo vozilo prve pomoći i uputilo ih na daljnju obradu.

Brodica potonula pri nasukavanju

Brodica se nasukala na otok Logorun te je potonula pri pokušaju odsukavanja, a rješenje o njezinu vađenju donijet će Lučka kapetanija iz Šibenika, stoji u priopćenju. Ministarstvo je priopćilo i da je danas nastavljena potraga za muškarcem koji je prije dva dana nestao između uvale Bristova i Vele Pogorile na sjevernoj strani otoka Hvara. Hrvatski državljanin A.G. (70) u ponedjeljak je pao u more s brodice splitskih registarskih oznaka na kojoj je sam isplovio.

U potrazi za njim sudjeluju plovilo pomorske policije i brod 'Pojišan' Lučke kapetanije iz Splita. Danas su im se pridružili i ronioci Hrvatske ratne mornarice, a akcijom koordinira Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru. Ministarstvo je u priopćenju izvijestilo i da je tijekom jutra brodica "Burin" Lučke ispostave iz Novog Vinodolskog spasila daskaša Viktora Vilmana, hrvatskog državljanima kojega je bura u Velebitskom kanalu odnijela na pučinu zajedno s nekoliko brodica koje su bile na vezu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene