Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spasio ga HGSS

DRAMA NA DINARI Pukla mu guma na motoru, a onda satima bio izgubljen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako na mjestu gdje mu je pukla guma nije bilo signala mobilne mreže, krenuoje u potragu za mjestom odakle može telefonirati

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) na Dinari su u petak spasili 46-godišnjaka kojem je tijekom vožnje motorom u blizini Kurbegove jame pukla guma i koji je zbog sumnje da je pretrpio srčani udar i pothlađenosti zatražio pomoć.

Pročitajte i ovo Spašavanje migranata iz Kupe HGSS i policija VIDEO Dramatična akcija: Zapeli na slapu u Kupi, spašavali ih po noći Slika nije dostupna Dvije akcije u isto vrijeme HGSS-ovci spasili dvoje planinara na Dinari: Onima koji tek kreću u osvajanje našeg najvišeg vrha uputili upozorenje

On je preko Centra 112 uputio dramatičan poziv za spašavanjem jer mu je oko 16 sati na Dinari, sjeveroistočno od Vrdova u blizini Kurbegove jame pukla guma na motoru dok se vozio po planinskim putovima i stazama.

Kako na tom mjestu nije bilo signala mobilne mreže, krenuo u potragu za mjestom odakle može telefonirati.

Nakon dvosatnog lutanja posumnjao je da je pretrpio srčani udar a i jako se pothladio jer je pala noć. Bio je na samom rubu pokrivanja mobilne mreže pa je poziv uputio tek oko 18 sati.

Spasila ga je terenskim vozilom ekipa HGSS-a iz Sinja, među kojima je bio i jedan medicinski tehničar.

Utoplili su ga i prevezli do Hitne medicinske pomoći u Sinju, oko 20 sati, a zatim je prebačen u splitsku bolnicu, navodi se u priopćenju koje je potpisao pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene