Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubio i zapalio taksista

'Kriv sam, ali ne onako kako piše u optužnici'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Zadru počelo je suđenje 21-godišnjem Elvisu Šopiću iz Raštevića kod Benkovca kojega se u optužnici tereti da je 29. siječnja ove godine na osobito okrutan i podmukao način ubio taksista 30-godišnjeg Igora Ćustića iz Murvice i time počinio kazneno djelo teškog ubojstva.

Optužnica tereti Šopića da je ubojstvo počinio iz skraćene lovačke puške, a zatim da bi prikrio tragove ubojstva zapalio Ćustićevo taksi vozilo BMW u kojemu je izgorjelo i tijelo taksista.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Županijski sud odlučio U ponovnom suđenju Šopić dobio maksimalnih 15 godina zatvora Slika nije dostupna Ubojstvo taksista u Zadru Mijenja se optužnica protiv osumnjičenog ubojice taksista

Na pitanje predsjednika sudskog vijeća Borisa Babića osjeća li se krivim, optuženi Šopić je rekao da se osjeća krivim, ali ne na način na koji je to navedeno u optužnici. 

>> Počinje suđenje za monstruozno ubojstvo taksista Ćustića

>> Podignuta optužnica protiv ubojice zadarskog taksista

>> Zadar: Jednomjesečni pritvor ubojici taksista

Obranu će iznijeti na kraju postupka. Po službenoj dužnosti optuženika brani odvjetnik Smiljan Bakočević iz Zadra.

Pred Županijskim sudom u Zadru svoje su iskaze dali trojica svjedoka, Ivan Sirovec, Davor Tokić i Srećko Pavić. Prva dvojica su se u noći ubojstva vozili prometnicom Korlat-Benkovac i prvi opazili vozilo BMW i vidjeli na asfaltu lokvu krvi te obavijestili benkovačku policiju.

Treći je taksist iz Zadra, kolega umorenog Ćustića. Njih dvojica su zajedno bili na zadarskom autobusnom kolodvoru kad je optuženi Elvis Šopić zatražio taksi uslugu od Zadra do Korlata.

Tijekom današnjeg postupka pročitan je iskaz psihijatra dr. Darka Labure u kojemu je zaključeno da optuženi Šopić ima poremećaj osobnosti, ali da je u trenutku zločina bio ubrojiv.

Pročitan je i iskaz psihologa dr. Ivana Medanića koji je istaknuo da optuženik ima asocijalni poremećaj ličnosti. Tijekom postupka, također je pročitana i socijalna anamneza benkovačke socijalne radnice u kojoj su potanko opisane obiteljske prilike optuženikove obitelji, a iz kojih se vidi da su roditelji alkoholičari s psihičkim poremećajima u ponašanju i da je troje djece u toj obitelji bilo izloženo agresivnom ponašanju roditelja, zlostavljanju i zapuštanju.

Suđenje se nastavlja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene