Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hladnokrvno i okrutno

Šokantno: Susjed mu motornom pilom ubio psa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Novom Čiču, pokraj Velike Gorice, susjed je susjedu motornom pilom ubio psa koji je bio zavezan na lancu.

Čitatelj nam je poslao fotografiju, koju zbog uznemirujućeg sadržaja ne objavljujemo u izvornom obliku, na kojoj se vidi beživotno tijela psa njegova brata. Ljubimca je, kaže čitatelj, njegov susjed razrezao motornom pilom.

Pročitajte i ovo Lampion Problem nasilja nad ženama Ubojstvo dvaju žena obilježilo kraj godine u Velikoj Gorici: "Sve je gore i gore i ničemu dobrom se ne možemo nadati" Ubojstvo u Velikoj Gorici - 1 Velika tragedija Policija objavila detalje stravičnih ubojstava u Velikoj Gorici

Slučaj se dogodio u subotu popodne u Novom Čiču, pokraj Velike Gorice. Čitatelj nam je kazao kako je našao mrtvog i krvavog psa na svom zemljištu. Nazvao je policiju koja ga je uputila da tijelo psa pošalje na obdukciju na Veterinarski fakultet u Zagrebu.

'Prvo smo mislili da je pas ustrijeljen', kazao je čitatelj, ali onda su, kaže, vidjeli da je razrezan. Prema prvim nalazima obdukcije, pas je zadobio i druge ozljede, slomljena su mu rebra, što upućuje na to da je prije nego je ubijen i više puta udaren.

Susjed je, prema čitateljevim riječima, priznao zločin. Kazao je da ga je pas napao dok je rezao drva. 'Radi se o našem zemljištu, a u krugu od 50 metara nema nigdje nijednog izrezanog drva', kaže čitatelj, čiji su podaci poznati redakciji.

Nakon što se završi obdukcija, podnijet će, kaže, kaznenu prijavu protiv susjeda, a kontaktirao je i Društvo za zaštitu životinja iz kojeg su mu to isto savjetovali.

>> S tri zrna 'sačme' pogodio lovca gađajući divlju svinju

Mi smo, tragom ove priče, kontaktirali policiju, iz koje su nam rekli da je slučaj zabilježen te da se prikupljaju dokazi i pokušavaju razjasniti okolnosti ovog slučaja i da nam ne mogu kazati više detalja.

U Kaznenom se zakonu ovaj slučaj zove 'mučenje životinja'. 'Tko životinju teško zlostavlja ili izlaže nepotrebnim mukama ili joj nanosi nepotrebne boli ili je radi svog iživljavanja izlaže patnjama, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do šest mjeseci', stoji u članku 260., stavku 1 tog Zakona.

Imate priču? Svoje snimke, fotografije i priče šaljite nam na moj.report@novatv.hr

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene