Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krijumčarenje ljudi

Smrzavanje žene: ODO traži istragu protiv petorice iz BiH i RH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gospićko Općinsko državno odvjetništvo traži da se protiv pet osoba otvori istraga za krijumčarenje ljudi, tj. za slučaj u kojem se smrznula 29-godišnjakinja s Kosova, objavio je danas DORH.

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću podnijelo je Županijskome sudu u Karlovcu istražni zahtjev protiv troje državljana Bosne i Hercegovine u dobi od 27, 23 i 31 godinu i protiv dvojice hrvatskih državljana u dobi od 40 i 56 godina zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice.

Osnovano se sumnja, piše u istražnom zahtjevu, da su se 22. siječnja 2011. trojica osumnjičenih državljana Bosne i Hercegovine dogovorili s državljaninom Kosova u dobi od 26 godina te s dvojicom hrvatskih državljana (1971. i 1955.) o ilegalnom prijelazu granice.

Pročitajte i ovo Mesnica - 1 pripreme za uskrs Bez ove namirnice mnogima je blagdanski stol nezamisliv, u nekim dijelovima Hrvatske već je nastala nestašica Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..."

>> Smrznula se pri ilegalnom ulasku u RH s malim djetetom

Trebali su, piše dalje, za 2500 eura s područja Bosne i Hercegovine, mimo graničnog prijelaza Ličkoga Petrova Sela, u Republiku Hrvatsku i dalje prema zemljama zapadne Europe prevesti državljanku Kosova u dobi od 29 godina i njezino dvogodišnje dijete.

Jedan državljanin BiH, mimo obilježenoga graničnog prijelaza, preveo je pješice 29-godišnjakinju i njezino dijete u Ličko Petrovo Selo, a pošto je državljanin Kosova preuzeo dijete od sestre, ona je ostala sama na otvorenome u snježnoj mećavi te je tijekom noći umrla zbog pothlađenosti i iscrpljenosti. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene