Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U zatvorskoj ćeliji

Smrt u Remetincu: Poznati biznismen i trgovac oružjem pronađen mrtav

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši vlasnik i direktor Badela Ferdinand Jukić, poznat i kao trgovac oružjem, jučer ujutro pronađen je mrtav u svojoj sobi u zagrebačkom zatvoru u Remetincu, doznaje se u Ministarstvu pravosuđa.

U zagrebački zatvor pozvani su policija i državno odvjetništvo kako bi se utvrdile sve okolnosti, a na njegovom tijelu nisu pronađeni znakovi nasilja. Ferdinand Jukić je u travnju 2012. na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora jer je zajedno s bivšim zamjenikom generalnog direktora Ivanom Devčićem tvrtku koja je bila jedan od najvećih proizvođača pića oštetio za milijun kuna, proizvodeći viškove alkohola koji su se prodavali 'na crno'.

Pročitajte i ovo Remetinec - 2 Zbog lažiranja putnih naloga Remetinec od danas ima novog stanara! U zatvoru se mora pojaviti do kraja dana Ilustracija Javno, a tajno SOA dobiva nove ovlasti, stižu upozorenja: ''Bit će problema''

Osim po malverzacijama na štetu Badela i trgovini oružjem, Jukić se u medijima spominjao kao suradnik tajnih službi, a prije nekoliko godina na javnoj je televiziji izjavio da ima pisanu zapovijed da se u opkoljeni Vukovar ne šalje oružje te dokumentaciju o transakcijama s tajnih računa namijenjenih obrani Hrvatske.

Zatvorenici bi 'komfor i privatnost': Neki započeli štrajk glađu zbog cimera u ćelijama

Mediji su ga često spominjali i zbog prijava neuspjelih atentata, ali i licitiranja više od 300 tisuća kuna za bistu predsjednika Franje Tuđmana na jednoj dobrotvornoj aukciji, sredinom devedesetih godina, za koju navodno nikada nije dao novac.

Jukić je u javnosti govorio da je držao u rukama dragulje koji se spominju u slučaju Zagorec. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene