Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dopunjavao iskaz

Afera Remorker: Premilovac u USKOKU objašnjavao dokumentaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Igor Premilovac, osumnjičenik u slučaju Remorker, koji je priznao sudjelovanje u izvlačenju novca iz Hrvatskih autocesta i Hrvatske gospodarske komore, i danas je u sjedištu Uskoka, gdje je nastavio s dopunjavanjem iskaza.

Gotovo je dva sata trajala obrana Igora Premilovca u USKOK-u. Prema riječima njegova odvjetnika on je danas pojašnjavao dokumentaciju oko HACA iz razdoblja od 2005. - 2011.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izvlačenje novca ANIMACIJA Dva kraka afere Remorker: Gdje je tu Nadan Vidošević? Slika nije dostupna Izvlačenje novca iz HAC-a Mjesec dana istražnog zatvora za osumnjičene u 'aferi Remorker'

Šerić je potvrdio da je njegov branjenik spominjao stalno ista imena tijekom iznošenja obrane, ali nije želio reći o kojim se imenaima radi.

Dodao je da je dokumentacija koju je njegov branjenik predočio istražiteljima tolika 'da zaista treba objašnjenja'. Na pitanje je li Premilovčeva obrana išla u smjeru neke 'određene osobe', Šerić je rekao da 'nema ništa novog u odnosu na dan prije, kad je Uskok preuzeo nadležnost u ovom slučaju'.

>> Igor Premilovac dopunio iskaz u USKOK-u, ponudio i dokumente!

Šerić je napomenuo i da ne može komentirati je li Premilovac u jučerašnjem iskazu teretio neke nove ljude. Potvrdio je, međutim, da je 'inkriminirano razdoblje' u kojem je navodno izvlačen novac iz tih institucija od 2004. do 2011. godine.

U opsežnim iskazima koje je ranije davao u zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu, Premilovac je detaljno pojasnio put novca i otkrio sve što je istražiteljima bilo potrebno da slože širi mozaik o izvlačenju milijuna iz HAC-a, ali i Gospodarske komore kojom je otvoren 'slučaj Remorker'. (D.Š./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene