Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Početak suđenja

Slučaj 'Pročistač': Ivan Kolar izjavio kako nije kriv

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši saborski zastupnik Ivan Kolar izjavio je danas na početku suđenja u slučaju 'Pročistač' da nije oštetio općinu Molve za više od 5.6 milijuna kuna kao što tvrdi USKOK.

Nakon čitanja optužnice član proširenog predsjedništva HSS-a rekao je kako se ne osjeća krivim, jednako kao i njegovi suoptuženici Anđelko Toš i Željko Radić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Od 11. studenog u kinima Provjerite jeste li dobili ulaznice za film 'Šuma Summarum' Slika nije dostupna Ove, ali i iduće godine 'Reforme se odgađaju zbog izbora'

>> Uhićen član predsjedništva HSS-a, Ivan Kolar

>> Kolar i dvojica poduzetnika mjesec dana u istražnome zatvoru

USKOK 61-godišnjeg Kolara tereti da je na Tošov zahtjev, kao načelnik općine Molve, s Radićem dogovarao poslove koji su građevinskoj tvrtki 'Jata' omogućili nezakonitu zaradu od 5.6 milijuna kuna. Kolar i Radić optuženi su za zloborabu položaja, a Toš koji je suvlasnik i direktor tvrtke 'Jata' za poticanje te zloporabe.

Za danas je pred sutkinjom Rajkom Tomerlin Almer predviđeno saslušanje pet svjedoka od ukupno njih 20 koliko ih se planira ispitati tijekom postupka. Uz njih će se saslušati i grafološki i financijski vještak, a među svjedocima su i članovi općine Molvi koja je oštećena tijekom 2007. i 2008. godine. Trojica optuženika uhićeni su u svibnju tijekom policijsko-uskočke akcije 'Pročistač' jer su nezakonitosti otkrivene i pri izgradnji pročistača otpadnih voda u Molvama. Nakon 25 dana zatvora i ispitivanja svih svjedoka pušteni su.

Ivan Kolar bio je načelnik općine Molva 12 godina, a lani je mjesto izgubio od HDZ-ovca Stjepana Fosića. Tri mandata odradio je i u Hrvatskom saboru, a bio je i savjetnik ministra poljoprivrede. S dužnosti je razriješen nakon uhićenja, a iako je najavljivana i suspenzija iz HSS-a do toga još nije došlo. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene