Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavljeno suđenje

Slučaj 'Offside': Preslušavaju se tajno snimljeni razgovori

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Preslušavanjem tajno snimljenih razgovora i čitanjem sms poruka optuženika za namještanje nogometnih utakmica u slučaju 'Offside' na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje petnaestorici nogometaša i športskih djelatnika.

Optuženi nogometaši i organizatori namještanja razgovarali su u šiframa pa su tako novac nazivali 'kulenom' i 'paprikom'. Među ostalim, danas je pred sudskim vijećem Gordane Mihele-Grahovac pročitana sms poruka u kojoj jedan od organizatora namještanja utakmica Vinko Šaka nogometašu Croatije iz Sesveta Ivanu Banoviću piše: 'Kad ti boss kaže za, ja ću ti ekstra dat 'kulena'.' Banović mu je otpisao 'javio se', a Šaka na to uzvraća sa 'Ok. Ja tebe ekstra nagrađujem'.

Od 15 optuženika sedmorica su priznala da su sudjelovali u lancu namještanja nogometnih utakmica i klađenju na dogovorene rezultate, no nisu pristali na kazne od godinu i pol dana zatvora, koliko je u nagodbi nudio USKOK. Lanac su organizirali Vinko Šaka, Dino Lalič i Admir Suljić koji su u nagodbi s USKOK-om pristali na godinu i pol dana zatvora, a državi su vratili i oko milijun eura koje su zaradili kladeći se na namještene utakmice.

Višemjesečna akcija USKOK-a i policije nazvana 'Offside' počela je potkraj 2009. pošto su od njemačke policije dobiveni prvi podatci o namještanju rezultata i lancu klađenja na prijeporne utakmice. U početku lipnja 2010. hrvatska policija je uhitila 22 osumnjičenika.

Optužnicom je obuhvaćeno 12 prvoligaških utakmica od kojih je osam namješteno, a u četiri slučaja sve je ostalo na pokušaju. (Hina)

Pročitajte i ovo Dino Drpić - 1 Velik dug Nova svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću: Na sudsku klupu sjeo Dino Drpić i optužio Dinamo Ognjen Božović, odvjetnik obitelji ubijene djece - 2 U svojstvu svjedoka Otac ubojice iz beogradske škole došao na sud. Njegov potez duboko povrijedio obitelji ubijene djece

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene