Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slučaj Martinović: Prekršajni postupak protiv liječnice karlovačke hitne pomoći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prekršajnom postupku koji se protiv liječnice karlovačke Hitne pomoći Jasne Pletikose vodi zbog toga što nakon pomoći Zdravku Martinoviću kod Karlovačke pivovare nije prijavila policiji sumnju u "smrt nasilnim putem", održano je pripremno ročište.

Ročište je održano jučer na Prekršajnom sudu u Karlovcu. Pletikosa je u nazočnosti odvjetnika predala svoju pisanu obranu i predložila svjedoke, te je sada na sutkinji Blaženki Lugar-Vladić da zakaže glavnu raspravu, kazala je glasnogovornica Prekršajnog suda Jozefa Sepi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obitelj Martinović traži 3,6 milijuna odštete od Karlovačke pivovare Slika nije dostupna Počinje suđenje Karlovačkoj pivovari i odgovornima za smrt Zdravka Martinovića

Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka uputilo je Prekršajnom sudu Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, jer Pletikosa 23. veljače, nakon što je uz Pivarski potok pružila pomoć Zdravku Martinoviću, nije "dostavila policiji prijavu ako je posumnjala da je smrt ili ozljeda nastupila nasilnim putem", na što je bila obvezna po Zakonu o lječništvu.

Na karlovačkom Županijskom sudu nastavlja se ročište u predmetu protiv Karlovačke pivovare i pet njezinih odgovornih osoba. Pivovaru i odgovorne u njoj tereti se da su 23. veljače iz pogona ispustili veliku količinu ugljičnog dioksida, a rukovoditelji Pivovare nisu osigurali njegovo zbrinjavanje što je dovelo do stradanja Zdravka Martinovića. Podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podnijelo je istražni zahtjev Županijskom sudu u Karlovcu protiv pet osoba i same kompanije zbog sumnje da su počinili teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Ako se dokaže krivnja, Karlovačka pivovara može biti kažnjena kaznom od 20 tisuća do 5 milijuna kuna, a odgovorne osobe zatvorom od 3 do 10 godina. Glasnogovornica Sepi je rekla da je pripremno ročište bilo zakazano za danas, ali je Pletikosa došla jučer, rekla da će danas biti spriječena dežurstvom i zamolila sutkinju da se priprema ročišta obavi dan ranije. "Budući da je to zakonski moguće sutkinja je udovoljila zahtjevu", kazala je Sepi.

Zdravko Martinović je tijekom šetnje uz Pivarski potok blizu
Pivovare pao u komu 23. veljače i umro oko tri tjedna nakon toga. Toga dana je iz Karlovačke pivovare bila ispuštena velika količina ugljičnog dioksida, zbog čega je smanjena količina kisika u zraku i Martinović je zbog toga stradao, a protiv odgovornih osoba u Pivovari koje nisu osigurale sigurno zbrinjavanje ugljičnog dioksida nastalog u poizvodnji, u tijeku je istražni postupak na Županisjkom sudu u Karlovcu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene