Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Započelo suđenje

Slučaj Ipsilon: Dražen Golemović se osjeća krivim!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvooptuženi Dražen Golemović na riječkom Županijskom sudu rekao je kako se osjeća krivim po svim točkama optužnice.

Sat i pol vremena čitala se optužnica devetorici osumnjičenih u slučaju Ipsilon. Prvooptuženi Dražen Golemović rekao je da se osjeća krivim po svim točkama optužnice.

Pročitajte i ovo Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Dnevnik.hr) Sporna izrada prijedloga zakona Sinčić će prijaviti Bošnjakovića zbog malverzacija s Ovršnim zakonom: ''To je nova Borg grupa'' Slika nije dostupna Suđenje Draženu Slavici Kopilot kanadera: Da smo znali gdje su vatrogasci, mogli smo im pomoći

Osmooptužena bivša općinska državna odvjetnica Davorka Smoković na početku suđenja zatražila je izuzeće zamjenice ravnatelja USKOK-a Sajonare Čuline, glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića te izuzeće ravnatelja USKOK-a Cvitana Dinka.

>> Dražen Golemović predao se hrvatskim vlastima, prebačen je u riječki zatvor

Pojasnila je kako su navedeni u dogovoru s odvjetnicima drugo i trećeoptuženih te kako su njoj nudli nagodbu da prizna djela za koja je osumnjičena. Za uzvrat su joj obećali samo uvjetnu kaznu zatvora te joj rekli da kaže cijenu za koju bi to napravila. U protivnom će, tvrdi Smoković, dobiti bezuvjetnih deset mjeseci zatvora. Sudsko vijeće raspravit će o tome hoće li prihvatiti izuzeće koje je zatražila osmookrivljena.

USKOK u listopadu 2009.  podignuo optužnicu protiv Dražena Golemovića i osmorice osumnjičenih zbog više kažnjivih djela zloporabe položaja i ovlasti, poticanja na zloporabu položaja i ovlasti, protuzakonita posredovanja te primanja i davanja mita.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene