199175
199175
199175
199175
199175

Slučaj Glavaš: Devetero optuženih ponovno pred optužnim vijećem

  • , 12.10.2011., 16:45
  • Autor:
  • komentara

Detvero optuženih za pokušaj podmićivanja sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda Branimiru Glavašu za ubojstva i mučenja srpskih civila u ratnom Osijeku sutra će se ponovno naći pred optužnim vijećem zagrebačkog Županijskog suda koje treba odlučiti o utemeljenosti USKOK-ove optužnice.

 
 
 
 

Sutkinja Renata Miličević je o optužnici trebala odlučiti prije desetak dana, no tada je jedan od optuženih, splitski poduzetnik Srećko Jurišić u cijelosti priznao optužbu da je sa saborskim zastupnikom Ivanom Drmićem, osječkim poduzetnikom Dragom Tadićem, njegovom suprugom Božicom Tadić-Ćavar i bivšom zamjenicom glavnog urednika "Glasa Slavonije" i Glavaševom prijateljicom Sanjom Marketić pokušao podmititi suce Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda Glavašu.

Jurišić se nagodio s USKOK-om pa mu je sud potvrdio dogovorenu uvjetnu kaznu na dvije godine zatvora u koji neće ići ako u narednih pet godina ne počini kazneno djelo. Državi će morati vratiti 70 tisuća eura koje su mu, po tvrdnji USKOK-a, radi podmićivanja dali Drmić i Sanja Marketić.

Obrane ostalih optuženika tada nisu krile nezadovoljstvo Jurišuićevim priznanjem krivnje i nagodbom zbog koje je sutkinja sjednicu optužnog vijeća odgodila za 13. listopada.
Optužno vijeće može USKOK-ovu optužnicu potvrditi, odbaciti ili vratiti na doradu. (HIna)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se