top box 1 test
199175
199175
199175
199175
199175

Slučaj Glavaš: Devetero optuženih ponovno pred optužnim vijećem

  • , 12.10.2011., 16:45
  • Autor:
  • komentara

Detvero optuženih za pokušaj podmićivanja sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda Branimiru Glavašu za ubojstva i mučenja srpskih civila u ratnom Osijeku sutra će se ponovno naći pred optužnim vijećem zagrebačkog Županijskog suda koje treba odlučiti o utemeljenosti USKOK-ove optužnice.

 
 
 
 
Branimir Glavaš (Foto: Boris Scitar/Pixsell)
Branimir Glavaš (Foto: Boris Scitar/Pixsell)

Sutkinja Renata Miličević je o optužnici trebala odlučiti prije desetak dana, no tada je jedan od optuženih, splitski poduzetnik Srećko Jurišić u cijelosti priznao optužbu da je sa saborskim zastupnikom Ivanom Drmićem, osječkim poduzetnikom Dragom Tadićem, njegovom suprugom Božicom Tadić-Ćavar i bivšom zamjenicom glavnog urednika "Glasa Slavonije" i Glavaševom prijateljicom Sanjom Marketić pokušao podmititi suce Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda Glavašu.

Jurišić se nagodio s USKOK-om pa mu je sud potvrdio dogovorenu uvjetnu kaznu na dvije godine zatvora u koji neće ići ako u narednih pet godina ne počini kazneno djelo. Državi će morati vratiti 70 tisuća eura koje su mu, po tvrdnji USKOK-a, radi podmićivanja dali Drmić i Sanja Marketić.

Obrane ostalih optuženika tada nisu krile nezadovoljstvo Jurišuićevim priznanjem krivnje i nagodbom zbog koje je sutkinja sjednicu optužnog vijeća odgodila za 13. listopada.
Optužno vijeće može USKOK-ovu optužnicu potvrditi, odbaciti ili vratiti na doradu. (HIna)

  • Ispiši
  • Ocijeni:
  • ( glas(ova))

Komentari ( komentara do sada)

Komentiraj

tvoj komentar:

Brodolom trajekta s 470 putnika, četvero poginulih (Video: Dnevnik Nove TV)

16.04.2014. - "Sve je bilo u redu, a onda se čulo 'buum', zvuk padanja tereta", kazala je Reutersu Cha Eun-ok, koja je bila na palubi i fotografirala. "Tada smo preko zvučnika čuli obavijest da ostanemo na mjestima. Oni koji su ostali na mjestima, ostali su zarobljeni", rekla je.

Dnevnik.hr na Facebooku

 
 


DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se