Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Podsjetnik na zločin

Od beskućnika do osuđenika za ubojstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud mu je jutros odredio kaznu, a ako presuda postane pravomoćna, Šlogar će imati 30 godina da razmisli kakav je zločin napravio.

Toga listopadskog jutra, 26-godišnju Ivanu Hodak sreo je na zagrebačkom Zrinjevcu te ju pratio do njezinog stana. Vođen osvetom, dugom 14 godina, na mladu odvjetničku vježbenicu potegnuo je pištolj. 'Pao mi je mrak na oči, nakon čega sam pucao', objasnio je sam Šlogar krajem prošlog srpnja.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji

Nakon 4 mjeseca, policija je pronašla Šlogara i privela ga. Sucu je izjavio da je Ivanu ubio zbog osvete prema njezinom ocu, zbog kojeg je 90-ih ostao bez posla na teniskim terenima. Unatoč velikom interesu javnosti, Šlogarov odvjetnik bio je hladne glave. 'Bit će kao i svaka stranka. Mladen Šlogar je jednako tretiran kao i svaka moja druga stranka koju ja imam', najavljivao je u rujnu prošle godine Šlogarov odvjetnik Antonio Zujić.

U rujnu prošle godine počelo je prvo suđenje, a sve Šlogarove izjave postale su kontradiktorne. Tvrdnju da je Ivanu slijedio od umjetničkog paviljona, pobila je Ivanina susjeda. 'Vidjela sam kad sam zatvarala prozor da je Ivana izašla iz auta', rekla je Darija Doko, susjeda Hodakovih. Šlogar je tvrdio i kako je tog dana u luksuznoj trgovini kupio šampon protiv peruti, što je bila samo još jedna u nizu njegovih kontroverznih izjava na sudu.

Javnost je bila podijeljena, a u motiv od prvog dana sumnja i obitelj Hodak. 'Taj čovjek laže. Evidentno laže. Od samog početka. Sad se postavlja pitanje zašto laže', govorio je Zvonimir Hodak, otac ubijene Ivane Hodak. Šlogar će u međuvremenu čekati pravomoćnu presudu, a s njome, ukoliko ona potvrdi prvoizrečenu presudu, slučaj Hodak i službeno završava, a Šlogara tada čeka tri desetljeća zatvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene