Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekskluzivni razgovor

'Šlogar je primjeran zatvorenik i jedva čeka suđenje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan uoči početka suđenja za ubojstvo Ivane Hodak, odvjetnik optuženog Šlogara prvi je put progovorio za medije pred našom kamerom!

Njemu je ovo prvo suđenje za ubojstvo na kojemu radi. Do sad javnosti nepoznat Antonio Zujić odgovario je na pitanja kako se našao u tom predmetu, kako priprema obranu, ali i što o cijelom slučaju kaže njegov klijent - skitnica Mladen Šlogar Žila. Za mnoge nelogičan ishod na sudu ni najmanje ne brine Šlogarova odvjetnika. Iako novinare izbjegava u širokom luku, kaže da nije odvjetnik po službenoj dužnosti. 'Ne, ja sam odabrani branitelj. Znači potpisana mi je punomoć od prvog dana. Došao sam na policiju, razgovarao sam s čovjekom i nakon tog prvog razgovora prihvatio sam obranu', kaže Zujić. Iako je Mladen Šlogar od početka 'genijalan' osumnjičenik, koji je maštovitom pričom o kupnji šampona u superlukuznoj trgovini, kao i različitim verzijama pucanja, uspio zbuniti javnost.

Pročitajte i ovo Krenulo je suđenje roditeljima - 1 Najteže tek slijedi Odvjetnik roditelja žrtava masakra: "Bio sam na ispitivanju dječaka ubojice. Kad sam vidio snimke, uzrujao sam se" Slika nije dostupna Komentar Ivane Petrović Šlogar je osuđen onako – 'od oka'

'Ne vidim kontradiktornosti'

Zanimljivog odvjetnika čeka težak zadatak obrane u kojoj će morati ispucati sve adute Šlogarov odvjetnik kontradiktornosti ne vidi. 'Ne znam u kojim to dijelovima kontradiktornost postoji, a ja vam i ne mogu iznositi te, ako i postoje, neke kontradiktornosti. Budući sam ja njegov branitelj, iznosio bi dijelove obrane koje ipak čuvam za sebe i za svoju stranku', pojašnjava Zujić. Kako je beskućnika brifirao za obranu, još je tajna. No, priču da je namješten odvjetnik smatra glupošću, koju nikad nije čuo niti ga takve stvari pogađaju. 'Ne, nisam, uopće nisam. Nisam nikad ni vidio da igdje to piše, nisam vidio tu informaciju niti je itko od mojih kolega uopće posumnjao u moju iskrenost i u moje odvjetništvo', uvjerava Zujić.

'Izneseno je dosta neistinitosti'

U javnosti je, kaže, dosad bilo mnogo neistinitosti. No Šlogar, tvrdi, nije nikakav kralj kantine niti mu itko šalje novac. 'To je potpuna dezinformacija, to nema veze sa istinom, što su vjerojatno i Državno odvjetništvo i policija provjerili i to naprosto nije istina.' Na uvjete u Remetincu dosad se, navodno, nije žalio. Egoističan, narcisoidan i pun ponosa, Šlogar u svojoj ćeliji navodno ne priča mnogo. Živciraju ga samo novinari koji pišu o njemu. 'Pretpostavljam da je on čak primjeran zatvorenik. Bio sam prije dva dana i jedva čeka, mislim ne da jedva čeka, ali čeka da počne suđenje', kaže Šlogarov odvjetnik.

'Šlogar mi je kao i svaka druga stranka'

Za dva dana želja će mu se ispuniti. A zanimljivog odvjetnika čeka težak zadatak obrane u kojoj će morati ispucati sve adute. Koliko će biti teško? 'Pa bit će kao i svaka stranka. Mladen Šlogar je jednako tretiran kao i svaka moja druga stranka'. Kako bilo, sumnja još uvijek postoji. Ivana Hodak ubijena je pred kućnim pragom, s dva precizna hica, u maniri mafijaške egzekucije. Osobe koje ubijaju iz motiva, u većini slučajeva bijesno su ispalili sve metke i ostali na mjestu događaja. Je li moguće da ovo ubojstvo doista ima potpis skitnice kojeg u elitnoj četvrti baš nitko nije primjetio, trebao bi utvrditi sud.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene