Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zlouporaba položaja i ovlasti

Slatinskome dogradonačelniku 48-satni pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražna sutkinja Županijskoga suda u Bjelovaru Antonija Bagarić odredila je, zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, 48-satni pritvor slatinskome dogradonačelniku Branku Šimunoviću.

Šimunovića se sumnjiči za kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, kojima je pribavio imovinsku korist od 13.000 kuna te za kazneno djelo prijevare u službi. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Legalizacija objekata Cure detalji velike akcije policije i USKOK-a u Istri: Proširena istraga uhićenih u kraku "Dorina" Slika nije dostupna Slatinskom dogradonačelniku produljen pritvor

Sutkinja je potvrdila da je Šimunovića policija oko 11,30 sati privela u bjelovarski Istražni centar te da je porekao počinjenje kaznenih djela.

Sutkinja Bagarić rekla je da se Šimunović sumnjiči da je u posljednjih godinu dana kao dogradonačelnik Slatine i voditelj na izgradnji novoga Tržno-opskrbnog centra tvrtke 'Komrad' od jednog zaposlenika koji je ondje radio i dobivao jednokratne novčane pomoći od grada Slatine na ime obavljenog posla uzimao polovicu tih mjesečnih naknada.

Dogradonačelnika Slatine Branka Šimunovića, prema pisanju nekih medija, sumnjiči se da je od radnika J.P. iz Slatine, kojemu je, navodno, pomogao pri zapošljavanju, više od 10 mjeseci uzimao polovicu od plaće koja je oko 2000 kuna. Virovitičko-podravska Policijska uprava izvijestila je, uz ostalo, da je policija jučer provela kriminalističku obradu nad 57-godišnjakom sa slatinskoga gradskog područja koji je kao službena osoba grada Slatine i odgovorna osoba - voditelj na izgradnji Tržno-opskrbnog centra 'Komrad' počinio kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti te prijevare na štetu 54-godišnjeg J.P. i grada Slatine.

Odvjetnik Vladimir Gredelj, opunomoćenik Branka Šimunovića iz Slatine, rekao kako je to primjer teške povrede ljudskih prava i zloporabe instituta kaznene prijave.

Istaknuo je da će se žaliti zbog 48-satnog zadržavanja njegova branjenika u pritvoru. Gredelj je ustvrdio kako je sve, od mjesta i vremena uhićenja - u središtu Slatine jučer u 15 sati do premetačine kuće s više policijskih vozila, izvedeno teatralno s obzirom na težinu kaznenih djela koja mu se stavljaju na teret kako bi se javnosti pokazalo da je država efikasna.

Rekao je i kako nema dokaza da je njegov branjenik to počinio, osim izjave jedne osobe koja je, ustvrdio je, sklona alkoholu i koja je nekoliko puta kažnjavana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene