Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krivotvorene novčanice

Oprez zbog lažnih eura! Otkrili ih u trgovini, netko je njima kupovao sladoled

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U kafićima, trgovinama, klubovima, na tržnici... niz je mjesta na kojima možete pokupiti krivotvorenu novčanicu, a tijekom turističke sezone opasnost je još veća.

O sladoledu je ovoga ljeta ispisano puno redaka, a prije nekoliko dana bio je i akter u slučaju podvale krivotvorene novčanice.

Crikvenička policija zaprimila je prije nekoliko dana dojavu oštećene osobe u čijoj je trgovini zaprimljena neispravna novčanica od 200 eura, i to prilikom kupnje dvaju sladoleda.

Trgovina posluje u sklopu jednog od kampova na crikveničko-vinodolskom području, a naknadnim pregledom novčanice utvrđeno je da nije valjana i da se na njoj nalazi natpis souvenir.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je strani državljanin u optjecaj stavio navedenu novčanicu u namjeri da je upotrijebi kao pravu te na taj način oštećenom počinio materijalnu štetu u iznosu od oko 190 eura.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Pitanja sto, odgovor nijedan Plinska afera, štrajk u pravosuđu, VSOA... Plenković na sve odmahuje rukom, ali: Sprema li se ipak propuh u Banskim dvorima?

Pročitajte i ovo Cuvierov kljunasti kit bio je dezorijentiran VIDEO Panika u plićaku zbog peraje, turisti djecu vadili iz mora: Snimka razotkrila "morsku neman"

Tijekom kriminalističkog istraživanja novac je oduzet i vraćen oštećenom, a protiv počinitelja se podnosi odgovarajuća prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela prijevare i krivotvorenja novca.

Policija poziva građane da bez obzira na gužve dobro pripaze kakve novčanice primaju te provjere imaju li potrebna zaštitna obilježja koja olakšavaju provjeru njihove ispravnosti, odnosno da se ne radi o krivotvorini, filmskom novcu i slično.

Pročitajte više kako prepoznati lažne eure i na koje detalje treba obratiti posebnu pozornost.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene