Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija 'Put 2'

Skupina krijumčara ljudi osuđena na jednu do tri godine zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedmeročlana skupina krijumčara ljudi, uhvaćenih u policijsko-uskočkoj akciji 'Put 2', nepravomoćno je danas na zagrebačkom Županijskom sudu osuđena na zatvorske kazne od jedne do tri godine zatvora.

USKOK je skupinu teretio da je od kraja travnja do kraja rujna 2007. u Sloveniju i Italiju prokrijumčarila najmanje 167 ilegalca iz Albanije i s Kosova te pritom 'zaradila' najmanje 140 tisuća kuna. Ilegalce su skrivali na više lokaciju u Zagrebu i na području Rijeke, a potom ih prevozili do granice sa Slovenijom, gdje su ih preuzimali vodiči koji su ih pješice prebacivali preko granice.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tri osobe ozlijeđene Muškarac koji je prevozio migrante pokušao pobjeći policiji: Zabio se u stup, a onda i u policijski automobil Istraga oko nesreće - 5 Užas na A1 Istraga stravične nesreće još traje: Mnogo je toga nejasno, ali neke sumnje postoje

Ilegalni migranti su im za tu uslugu naknadu plaćali osobno ili putem svjetske tvrtke za prijenos novca Western Uniona. Prvooptuženi 39-godišnji Dražen Matijević  nepravomoćno je osuđen na tri godine zatvora, 36-godišnji Mario Vrljić na dvije godine i deset mjeseci, a 31-godišnji Jozo Martić i 42-godišnji Ante Božinović na dvije godine zatvora.

Uvjetno na godinu dana uz rok kušnje od tri godine osuđeni su 21-godišnji Marino Katić i 26-godišnji Milan Vojnović, dok je na godinu dana osuđen 28-godišnji Marck-Danyel Bulić. Dio osuđenika priznao je krivnju, što im je sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Jasne Smiljanić uzelo kao olakotnu okolnost. Osuđenima je oduzeta i nezakonito stečena imovinska korist te ukinut pritvor do pravomoćnosti presude. Većina je u pritvoru provela oko godinu i pol dana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene