Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogubljeno 56 hrvatskih civila

Sisak: Optuženo 15 osoba za ratni zločin u Baćinu i Joševici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo u Sisku objavilo je na internetskoj stranici da je podignulo optužnice protiv devet pripadnika srpske paravojske za ratni zločin u Baćinu te protiv šestorice srbijanskih državljana za ratni zločin u Joševici.

U oba slučaja sisački je ŽDO već podizao optužnice, a sada je, kako se doznaje, podignuo nove, izmijenjene optužnice zbog novih saznanja o počiniteljima tih ratnih zločina, okolnostima počinjenja i svjedocima.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević Slučaj JANAF Afera s odijelima, spominje se i Turudić: Sud će odluku donijeti u četvrtak Dokumenti Oglasila se i odvjetnica Na prijevaru preuzeli vrijedne dionice: Potvrđena optužnica protiv ministrovog sina i njegovog punca

U Baćinu kod Hrvatske Dubice pripadnici tzv. krajinske milicije 21. listopada 1991. pogubili su 56 hrvatskih civila iz Cerovljana i Hrvatske Dubice. U Joševici kod Gline 16. prosinca 1991. pripadnici srpske paravojske 21 hrvatskog civila su ubili i jednog teško ranili.

Do sada je pritvoren jedan okrivljenik

U slučaju ratnog zločina nad hrvatskim civilima u Baćinu kod Hrvatske Dubice, drugoga najvećeg srpskog ratnog zločina u Domovinskom ratu iza ratnog zločina na Ovčari u Vukovaru, do sada je pritvoren jedan okrivljenik. Ostali su nedostupni i protiv njih je ŽDO zatražio pritvor zbog opasnosti od bijega i posebno teških okolnosti počinjenja djela. Protiv optuženih tijekom istrage raspisane su tjeralice.

Za ratni zločin u Joševici kod Gline do sada nitko nije pritvoren, optuženici su nedostupni hrvatskom pravosuđu, te je odvjetništvo i za njih zatražilo pritvor. I za njima su još u tijeku istrage raspisane tjeralice. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene