Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sisak: Bivši suradnik kapetana Dragana uhićen sa gotovo 4 kg marihuane!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sisačka policija jučer je na mopedu u mjestu Žažina, na cesti od Siska prema Zagrebu, uhitila 45- godišnjeg D.K. iz Hrvatske Kostajnice s 3,766 kilograma marihuane tzv. skunka, koji na tržištu opojnih droga vrijedi između 70-ak i 100-ak tisuća kuna, priopćeno je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj.

Kako se neslužbeno doznaje riječ je o Davoru Karajčiću Dači iz H. Kostajnice, koji je u ratu bio bliski suradnik kapetana Dragana.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Dvojac morskim putem krijumčario marihuanu iz Crne Gore, vrijednost droge oko 600.000 eura Ilustracija Proširena istraga U Hrvatsku je pokušao prebaciti najmanje 100 kg marihuane: USKOK uhvatio državljana BiH u pokušaju krijumčarenja

Policija je izvijestila da je uhićenik, uz kaznenu prijavu za zlouporabu opojnih droga, priveden istražnom sucu Županijskog suda u Sisku.

Zamjenik načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke Ivica Solomun priopćio je da je danas dovršena kriminalistička obrada nad 45-godišnjakom iz Hrvatske Kostajnice.

Napomenuo je da su policajci jučer oko 11,30 sati, u mjestu Žažina kod Lekenika, prilikom nadzora prometa zaustavili moped kojim je upravljao osumnjičeni 45-godišnjak. Pregledom njegova ruksaka, uočena je PVC vrećica sa sadržajem sličnim marihuani, zbog čega je osumnjičenik uhićen. Po nalogu Županijskog suda u Sisku, policija je obavila pretragu mopeda i stvari osumnjičenog te je pronašla tri PVC vrećice s marihuanom, tzv. skunkom, ukupne težine 3 kg i 766 grama, koje su mu oduzete.

Policija je jučer obavila pretragu kuće u Hrvatskoj Kostajnici, u kojoj osumnjičeni neprijavljeno boravi, te je pronašla digitalnu vagu, te 2800 kuna i 350 eura, za koje se osnovano sumnja da potječu od izvršenja kaznenih djela.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o Davoru Karajčiću Dači iz H. Kostajnice, koji je tijekom velikosrpske agresije na Hrvatsku u Domovinskom ratu bio zapovjednik srpske terorističke paravojne skupine "Hermani". Karajčić je 2006. godine pobjegao iz zatvora u Banjoj Luci, gdje je izdržavao višegodišnju zatvorsku kaznu zbog kriminala i šverca drogom. 

Tijekom velikosrpske agresije Karajčić je bio pripadnik rezervne policije MUP-a RSK i bliski suradnik kapetana Dragana, koji čeka izručenje Hrvatskoj iz Australije. Kapetan Dragan je optužen za ratni zločin na području Hrvatske u Domovinskom ratu, a Karajčić je bio njegov zamjenik u tzv. Centru za obuku srpske paravojske Bruška kod Benkovca.

Inače, tzv. skunk marihuana je biljka koja je rasla pod umjetnim osvjetljenjem što ju pospješuje da proizvodi goleme količine psihoaktivne supstance THC, pa je tako puno jača od normalno uzgojene trave. Miris mu je intenzivan pa otuda naziv skunk-tvor, a često se dohranjuje i kemikalijama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene