Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Hrabar i požrtvovan'

Sindikat: Ravnatelj je branio učiteljicu, zar je u kancelariji trebao čekati hitnu pomoć?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat Preporod komentirao je fizički obračun u Osnovnoj školi Petra Kružića u Klisu u kojem je, braneći nastavnicu od napada roditelja, sudjelovao i ravnatelj.

Na nedavni fizički obračun u Osnovnoj školi Petra Kružića u Klisu, u kojoj je 40-godišnji roditelj pred učenicima nasrnuo na nastavnicu biologije i kemije, a zatim se sukobio i s 53-godišnjim ravnateljem, koji je na kraju također završio s prekršajnom prijavom, reagirao je Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod.

Pročitajte i ovo Željko Stipić, predsjednik SZHŠ Preporod, i Barbara Štrbac (Foto: Dnevnik.hr) PRIDRUŽUJE IM SE JOŠ LJUDI Željko Stipić za Dnevnik Nove TV otkrio kako će izgledati štrajk u školama i što trebaju učiniti roditelji Slika nije dostupna Rad u posebnim uvjetima Sindikat hrvatskih učitelja: U Preporodu su "pobrkali lončiće", neka se počnu baviti korisnim akcijama

>> Roditelj PRETUKAO učiteljicu: Određen mu ZATVOR, ravnatelj pušten

'Umjesto da bude predložen za npr. nagradu Ponos Hrvatske ili npr. za nagradu Ivan Filipović, ravnatelj Osnovne škole Petra Kružića u Klisu 'nagrađen' je prekršajnom prijavom. Nakon što je roditelj u učionici, dakle, na radnom mjestu učiteljice, fizički nasrnuo na kolegicu Maju Vrgoč, te nakon što je ravnatelj škole Neven Tešija i sam nastradao u želji da zaštiti svoju nastavnicu biologije, anonimni sudac ravnatelju je dosudio zasad novčanu, a uskoro možda i zatvorsku kaznu', piše u priopćenju Preporoda.

'Nevjerojatno je da itko u ovoj zemlji bude kažnjen zbog činjenice da je postupao sukladno zakonskim odredbama. Naime Zakonom o odgoju i obrazovanju propisano je da ravnatelj škole ne samo brine o sigurnosti radnika, nego i odgovara za sigurnost kako učenika tako i učitelja. Još je nevjerojatnije da živimo u zemlji u kojoj je moguće da netko bude kažnjen samo zato što je postupio onako kako bi u sličnoj situaciji trebao postupiti svaki častan i odvažan pojedinac. Je li se ravnatelj trebao zaključati u svojoj kancelariji i čekati da roditelj sam napusti školu, a napadnutu učiteljicu odvezu kola hitne pomoći?', pitaju u Preporodu.

'Umjesto što priopćenjem najoštrije osuđuje napad, ministar Željko Jovanović bi hitno trebao otići u klišku osnovnu školu i odatle javno pohvaliti požrtvovno ponašanje odvažnog ravnatelja. Kad zakaže sustav, a sustav zaštita i učenika i radnika u ovom je slučaju evidentno zakazao, jedino jamstvo zaštite slabijih, bilo učenika bilo nastavnika, ostaju hrabri pojedinci poput ravnatelja Nevena Tešije', zaključuje Preporod u priopćenju koje potpisuje predsjednik spomenutog sindikata Željko Stipić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene