Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iskaz policiji

'Dajte mi laptop i pokazat ću vam gdje je Simićeva glava'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milioš Simović, osumnjičen za pokušaj ubojstva kolege iz tzv. zemunskog klana Sretka Kalinića u Zagrebu, dao je iskaz srbijanskom MUP-u i zamjeniku specijalnog tužioca.

Simović je, kako piše Politika, progovorio o nerješenim zločinima, ali i o ubojstvu srbijanskog premijera Zorana Đinđića. Prema pisanju politike, zatražio je status svjedoka suradnika, odnosno pokajnika. Simović je u iskazu, kako donosi list, rekao kako zna tko je ubio Slavka Ćuruviju, vlasnika listova Dnevni telegraf i Evropljanin.

Pročitajte i ovo Ilustracija Je li povezano? Detektivi tražili nestale studente iz 2014. pa i sami nestali: Pronađeni su, ali sve je i dalje obavijeno velom tajne Ubojstva u Kanadi istraga policije Horor u Kanadi: Muškarac (29) ubio pet članova obitelji, među njima i dvomjesečnu bebu

Simović kaže kako ga je s njegovim ubojicom upoznao Milorad Ulemek Legija, bivši šef zloglasnih 'crvenih beretki'. Simović je, kako piše Politika, izjavio da će odati ime ubojice ukoliko bude prihvaćen njegov status svjedoka-pokajnika.

Srbijanski kriminalac tvrdi i da zna gdje je glava Cvetka Simića, čiji su dijelovi raskomadanog tijela, svi osim glave, pronađeni na zagrebačkom Jarunu. 'Znam gdje je glava Cvetka Simića. Samo mi donesite laptop s Google pretraživaćem za karte i pokazat ću vam točno mjesto gdje je zakopana', rekao je Simović, govoreći o zločinu za koji se inače sumnja da su ga počinili Kalinić i on, prenosi Politika. 

A prema pisanju Jutarnjeg lista, i Kalinića već četvrti dan ispituju u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj u Zagrebu. Tamo je Kalinić navodno progovorio o stravičnim detaljima rješavanja tijela nakon egzekucije, u kojima je i sam sudjelovao. 'Prvo smo ga ubili, potom smo mu oderali svu kožu. Potom smo mu odstranili meso, samljeli to u Boschevoj mašini za mljevenje mesa, a kosti prepilili Boschevim nožem. Samljeveno meso bacili smo u WC školjku, a kosti u rijeku. Stan smo poslije okrečili, ali je na zidovima ostalo tragova krvi', rekao je Kalinić zamjenu ravnatelja USKOK-a, prema pisanju Jutarnjeg lista.

Kao i policajce koji su s njim razgovarali, tako i tužitelja USKOK-a zaprepastili su hladnokrvnost, mirnoća i lakoća kojima opisuje likvidacije pripadnika srbijanskog podzemlja Milana Jurišića i Ninoslava Konstantinovića, piše Jutarnji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene