Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREVARANTI BEZ MILOSTI

Šibenska policija uhitila dobro uigranu grupu: Iskorištavali stare, bolesne i nemoćne žrtve, domogli se 185 tisuća eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šibenska policija uhitila je i prijavila grupu prevaranata osumnjičenu za tri prevare i krivotvorenje. Iskorištavali su stare, bolesne i nemoćne i oduzimali im nekretnine.

Šibenska policija uhitila je grupu prevaranata, koje je uz kaznenu prijavu za tri prevare teške 185 tisuća eura, dva krivotvorenja isprava te još tri pokušaja prevare, prepratila u pritvor.

  Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve negira Prevarantica se domogla 46.700 kuna varajući očajne ljude. Sad im dolaze ovrhe, a ona ne priznaje zločin

Radi se o dobro uigranim varalicama: 39-godišnjakinji, 42-godišnjaku, 47-godišnjem muškarcu te 50-godišnjakinji, koji su za svoje mete birali teško bolesne, stare i nemoćne žrtve.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PREVARANTI HARAJU Zaredale internetske prijevare - iz policije savjetuju: "Ni slučajno ne upisujte svoj PIN, kao ni podatke s platne kartice"

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno je kako su osumnjičeni u razdoblju od srpnja 2020. do rujna 2021. godine na području Šibenika i Žaborića radi pribavljanja materijalne koristi, a u culju prevare, uvjerili pet osoba kako će ih zastupati u rješavanju pravnih stvari prilikom poslova kupoprodaje njihovih nekretnina, a koristeći se manipulacijama te iskorištavajući njihova loša zdravstvena stanja ili životne okolnosti.

"U tu svrhu su osumnjičenici na različite načine oštećene osobe dovodili u zabludu i lažno prikazivali činjenice vezane uz pravni, zemljišno-knjižni status njihovih nekretnina, krivotvorili pojedine dokumente (Ugovor o darovanju, Ugovor o kupoprodaji nekretnine), zloupotrebljavali njihov odnos povjerenja te ih na taj način naveli da pristanu na radnje na koje inače ne bi pristali da su bili upoznati sa stvarnim stanjem", priopćila je šibenska policija.

Osumnjičenici su preuzimali punomoć za kupoprodaju nekretnina koje su oštećeni posjedovali te bi kasnije iste nekretnine preprodali i na takav način sebi pribavili materijalnu korist od najmanje 185 tisuća eura. Također su pokušali i u ime jedne oštećene podignuti novac iz banke.

Osumnjičeni su uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene