Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema valjane dozvole

Šibenik: Kaznene prijave zbog zvijezde petokrake

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šibenska policija izvijestila je kako je betonsku ploču u obliku zvijezde petokrake na arheološkom lokalitetu Bribirskoj glavici, po narudžbi 68-godišnjeg mještanina Vaćana, salio građevinski poduzetnik iz Solina. Priču je prvi objavio Dnevnik Nove TV.

S obzirom na to da je betonska petokraka salivena bez ikakve valjane dozvole, obojica su kazneno prijavljena, navodi se u izvješću šibensko-kninske Policijske uprave. Policija je izašla na teren nakon poziva djelatnika šibenskoga muzeja koji su na Bribirsku glavicu stigli kako bi nastavili istraživanja na tomu važnom povijesnom lokalitetu i vidjeli da je na pravoslavnom groblju u betonu salivena zvijezda petokraka promjera 7,20 metara.

>> VIDEO: Petokraka na spomeniku nulte kategorije

Pročitajte i ovo Radovi u Karlovcu - 1 Zvijezda u problemima Zbog radova dovedeni su na prosjački štap: ''Egzistencija mi je dovedena ne do ruba, nego preko njega'' Radovi na aglomeraciji u karlovačkoj Zvijezdi - 1 Obnova iz pakla Žena upala u iskopanu rupu duboku tri metra, radove kao da izvodi tvrtka A je to, a neki su u suzama zvali gradonačelnika

To je druga devastacija Bribirske glavice. Prvi je put nalazište ugroženo bespravnim širenjem mjesnoga pravoslavnog groblja 1983. godine. Bribirska glavica vrlo je važan lokalitet jer se na njemu može pratiti život unazad 4500 godina, otkako je tu izgrađen rimski grad Varvarija, do vremena kada je s njega vladao ban Hrvatske i gospodar Bosne Pavle Šubić. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene