Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pljačkali diljem Zagreba

SERIJSKI RAZBOJNICI: Iz pošta i kladionica odnijeli preko 200.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražujući razbojnika koji je u četvrtak navečer uhićen u pljački pošte na zagrebačkoj Knežiji policija je otkrila da je osumnjičeni 30-godišnjak odgovoran za upade u još dvije pošte i tri kladionice, a ukupan plijen premašuje 200 tisuća kuna.

U svim mu je 'akcijama' navodno pomagao 23-godišnjak, a osim šest realiziranih razbojništava još su dva ostala u pokušaju, izvijestila je u ponedjeljak zagrebačka policija.

Pročitajte i ovo Policija ispred poslovnice Hrvatske pošte, ilustracija Istraga u tijeku Usred dana opljačkao poštu: Zaposlenici prijetio vatrenim oružjem i pobjegao s novcem Ilustracija phishing kampanja Pošalju poruku pa ukradu novac! Policija upozorava: "Nikad ih ne otvarajte"

30-godišnjak je uhićen u četvrtak oko 20 sati nakon što je, naoružan plastičnim pištoljem i maskiran kapom s prorezima za oči, od zaposlenika pošte u Albaharijevoj ulici iznudio 48.100 kuna.

Kriminalističkim istraživanjem trešnjevački policajci utvrdili su da je s uhićenikom u pljački bio i 23-godišnjak koji se 'fiatom uno' krapinske registracije parkirao u blizini pošte, a u međuvremenu je pobjegao s mjesta zločina.

Potom su otkrili da je osumnjičeni dvojac odgovoran za još dva razbojništva u poštama i to u večernjim satima 11. studenog, u istoj pošti u Albaharijevoj ulici te 15. studenog u Ulici Dragutina Golika. Sve su zločine izveli na isti način – 23-godišnjak bi u parkiranom automobilu čekao 30-godišnjaka koji je maskiran i uz prijetnju plastičnim pištoljem od zaposlenika otuđio 20.000 i 93.459 kuna, nakon čega su pobjegli automobilom.

Osim pošta dvojac je osumnjičen i za razbojništva u kladionicama na Laništu, Podsusedskom trgu i u Zaboku, dok su planirane pljačke kladionica u Jablanskoj i Argentinskoj ulici u Zagrebu ostale u pokušaju. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene