284439
284439
284439
284439
284439

Šef Zavoda za sudsku medicinu založio nekretninu, pustili ga iz istražnog zatvora

  • , 29.04.2013., 14:52
  • Autor:
  • komentara

Šef riječkog Zavoda za sudsku medicinu Alan Bosnar pušten je danas iz istražnog zatvora nakon što je sudac prihvatio kao jamstvo nekretninu koju je založio u korist države.

 
 
 
 

Pročelnik riječkog Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku Alan Bosnar danas oko 13 sati izašao je iz riječkog zatvora jer je na Županijskom sudu u Rijeci prihvaćen prijedlog branitelja da mu se istražni zatvor zamijeni jamstvom na nekretnini.

Sudac istrage Duško Tišma riješio je na današnjem ročištu da se prihvaća jamstvo i ukida istražni zatvor, a pravo zaloga na nekretnini, koju je ponudila treća osoba, uknjiženo je u korist države.

Bosnar je sudu obećao da se neće skrivati i neće ometati kazneni postupak te da će se odazivati i surađivati sa sudom.

>> Šef Zavoda za sudsku medicinu uhićen zbog primanja mita

Bosnaru je Tišma bio odredio istražni zatvor od mjesec dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, kao i da zatvor može zamijeniti jamstvom od milijun i pol kuna.

Sumnjiči ga se da je od rujna 2007. do travnja 2013., obavljajući posao na Zavodu, primao mito te zlorabeći položaj i ovlasti protupravno pribavljao veće sume novca.

Uhićen je 10. travnja, a u riječkom odsjeku Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) očitovao se da se ne smatra krivim.

Imovina mu je na zahtjev USKOK-a blokirana zbog sumnje u njezino porijeklo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se