Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sedam godina za ubojstvo majke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Lovrenščak (54) iz Petrovskog nepravomoćno je osuđen na Županijskome sudu u Zlataru na sedam godina zatvora zbog ubojstva 76-godišnje majke Marije.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Tomislava Ivande proglasilo ga je krivim jer je u rano jutro 28. srpnja prošle godine u njihovoj obiteljskoj kući u Maloj Pačetini pokraj Petrovskog udarcima usmrtio majku. 

Pročitajte i ovo Djevojčica uz majku pije sok Saslušana na sudu Užas u Beogradu: Otkriveno što je majka stavljala u sokove maloljetnoj kćeri tijekom njezina liječenja Provjereno: Dijete - 4 Uznemirujuće Šokantan razgovor djelatnice socijalne skrbi s djetetom: "Tata se neće zaustaviti, ići će dalje, a ti ćeš na vještačenje i aparate da vide govoriš li istinu"

Lovrenšak je majku počeo tući na postelji, udarcima ju je srušio na pod i udarao joj glavom o pod zbog čega je ona preminula.

Utvrđeno je da je u vrijeme kad je počinio kažnjivo djelo Lovrenščak bio smanjeno uračunljiv jer je bio pijan, a inače je kronični alkoholičar koji pije od 12. godine života. 

U vrijeme kad se ubojstvo dogodilo, teško je bila pijana i majka Marija, sa 3,48 promila alkohola u krvi. 

Majka i sin su živjeli u trošnoj kući od Marijine mirovine, a dan ranije pekli su rakiju i cijeli dan pili.

Lovrenščak ostaje u pritvoru do pravomoćnosti presude, a određeno mu je i višegodišnje obvezno liječenje od ovisnosti o alkoholu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene