Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jake mjere osiguranja

Sanader sutra prvi put na sudu u aferi Hypo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši premijer Sanader, pojavit će se sutra na zagrebačkom Županijskom sudu, prvi put od podizanja optužnice za aferu Hypo.

Središte grada i područje oko Županijskog suda sutra postaje posebno čuvana zona. Prvi dolazak nekadašnjeg šefa
Vlade pred suce itekako će se nadzirati. I svi njegovi dosadašnji izlasci iz Remetinca, zbog sigurnosne su procjene, bili pod postroženim režimom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stečaj Geofota Avion Sanaderova suradnika ide na dražbu Ivo Sanader - 3 objavili priopćenje Vrhovni sud ukinuo osuđujuću presudu Ivi Sanaderu u aferi Hypo

Mjere osiguranja, za Sanaderovog su odvjetnika - nepotrebne, a trenutak u kojem se odlučuje o prvoj podignutoj optužnici za aferu Hypo - znakovit.

'Čini mi se da sud ima puno posla i puno više starih predmeta. Ja iz toga ne izvlačim nikakve zaključke, ali ovo je malo neuobičajena brzina', kazao je Čedo Prodanović.

Bez žurbe i s čvrstim argumentima. Na taj će način pred Optužnim vijećem obarati USKOK-ove optužbe o Ivi Sanaderu kao ratnom profiter. U optužnici, naime, piše da je Sanader 1995. godine, kao zamjenik šefa diplomacije, uzeo više
od 3,5 milijuna kuna provizije od kredita kojim je država opremala zgrade veleposlanstva. Banci je, u zamjenu za novac, omogućen ulazak na hrvatsko tržište.

Na ustavne promjene koje je USKOK iskoristio, ne bi li pokazao da predmet nije u zastari, Sanaderov odvjetnik odmahuje rukom.

'Ne vidim nikakvu korelaciju između korištenja ratne situacije i takvog djela. Mi ćemo biti ti koji ćemo u njegovo ime govoriti, a njemu smo prepustili da, ako ocijeni da se treba uključiti ili može nešto pojasniti, da se javi na raspravi', kaže Prodanović.

Bude li ovim tempom diktiran nastavak neslužbeno se nagađa da bi se Sanader u sudnici mogao naći već do kraja mjeseca. No, prije toga, i on i njegov odvjetnik, moraju se suočiti s Tamarom Laptoš. 'Oči u oči' sutra će ih gledati žena koja je ponijela titulu za tužiteljicu godine, ali i potpisala optužnicu u aferi Spice protiv Damira Polančeca

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene