Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SAD: Kućanski aparati 'u mirovanju' troše previše energije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema najnovijim procjenama, u Sjedinjenim Državama kućanski aparati potroše pet posto energije dok su "u mirovanju" - što iznosi troškove od oko četiri milijarde dolara godišnje.

Ako se takav rast potrošnje nastavi, do 2010. godine potrošnja kućanskih aparata i elektronskih pomagala u "stand by" modu mogla bi porasti do 20 posto utroška energije u Sjedinjenim Državama, upozorava ministarstvo energetike SAD-a.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Ilustracija JAKO OPREZNI Trgovački lanci skraćuju radno vrijeme i gase svjetla: Pripremaju se veliki rezovi radi štednje energije

U Kaliforniji je podnesen prijedlog zakona prema kojemu bi se na električnim aparatima - DVD-ima, igraćim konzolama, mikrovalnim pećnicama i ostalim uređajima - trebala nalaziti naznaka koliko naprava troši električne energije ako nije u potpunosti isključena već se nalazi "u mirovanju".

Međunarodna agencija za energiju procjenjuje da se na ovakav način godišnje u svijetu izgubi toliko energije koliko je potrebno zemlji veličine Italije da podmiri sve svoje potrebe za električnom energijom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene