Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nitko ih nije vidio

S grobnica pljačkaši odnose ručke od mesinga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasnici grobnica nemoćni su jer su mjesna groblja udaljena od sela i daleko od očiju građana.

Na širem virovitičkom području posljednjih tjedana učestale su krađe na mjesnim grobljima pa su tako u ponedjeljak stanovnici sela Bačevca prijavili devastaciju pet grobnica s kojih su kradljivci odnijeli 20 komada mesinganih ukrasnih ručica.

Pročitajte i ovo Pljačka vozila FINA-e u Rijeci Riješena velika pljačka VIDEO Pao pljačkaš kombija FINA-e, policija objavila dramatičnu snimku uhićenja: "Policija je, gospođo", "Dijete mi spava" Groblje - 1 Problemi s ugovorom U našem turističkom biseru skupo je i umrijeti: "Sinu sam napisala da me kremira u Zagrebu"

U ovom slučaju šteta se kreće oko 900 kuna jer je kradljivcima uspjelo skinuti ručice bez oštećenja mramornih ploča. Slične krađe dogodile su se prije desetak dana na mjesnom groblju pokraj Čađavačkog Luga na kojem su kradljivci oštetili 11 grobnica i odnijeli 39 mesinganih ručica te u selu Velika Črešnjevica gdje su s jedne grobnice na mjesnom groblju odnijeli četiri mesingane ručice.

Vlasnici grobnica i mještani tvrde da su nemoćni u sprečavanju takvog vandalizma i oštećenja grobnica jer su mjesna groblja najčešće na osami i udaljena od naselja. Stoga je policija, u potrazi za kradljivcima, koji vjerojatno ukradene mesingane ručice prodaju otkupljivačima sekundarnih sirovina, povećala nadzor na grobljima. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene