Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razbijen lanac

S. Brod: Privedeno 11 djece koji su mjesecima krali po gradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u Slavonskom Brodu razbila je lanac lopova koji su od lipnja prošle godine krali sve što je moglo proći kao sekundarna sirovina. Njihov ulov je jako zanimljiv.

Privedeno je 16 osoba u dobi od 11 godina do 61. Riječ je o čak 11 maloljetnika i samo pet punoljetnih osoba koje se tereti za 14 kaznenih djela lakših i težih krađa i nedozvoljenog držanja oružja. 'Pojedinačno ili u grupama privedeni su od lipnja prošle godine do sada na području Slavonskog Broda otuđivali razne predmete - otpadno željezo, kabele, motore automobila i motokultivatora, ukrase s groblja, žičane ograde, prikolice i sve što se moglo prodati kao sekundarna sirovina', doznajemo iz brodske policije.

Pročitajte i ovo Adolfo Macias, aka Fito Izdašan kriminalni dosje Tko je zloglasni ekvadorski narkobos Fito? Njegov bijeg izazvao je kaos i izvanredno stanje Mladić iza metalne ograde, ilustracija strašne sudbine Šokantna ispovijest 13-godišnjaka koji ubija za novac: "Većina male djece je gladna. Postaneš ovisan..."

U skrovištu 61-godišnjaka su pronašli i bicikl koji je vraćen vlasniku, a nađeno je i posuđe koje je bilo ukradeno iz jedne obiteljske kuće. Također su sa zgrada iz centra grada skidali oluke i okapnice. No, za policiju mnogo zanimljivije je bilo oružje. Pronađeno je 13 komada pušaka, 11 revolvera i jedan pištolj nepoznate marke, kao i mačete, bodeži i bajuneti. Pronađeno je i nešto za što policija smatra da su zubi mamuta.

Utvrđeno je da su 11-godišnjak, 13-godišnjak i 15-godišnjak u veljači ove godine u središtu Broda oštetili šest uređaja za prodaju parkirnih karata, razbivši zaštitnu plastiku na otvoru za ubacivanje novca u uređaj. Bez stručne procjene šteta počinjena tim kaznenim djelima iznosi oko 55 tisuća kuna.

Punoljetne osobe bit će kazneno prijavljene, odnosno bit će podnesena posebna izvješća kao dopune kaznenim prijavama, kaznene prijave i izvješća državnom odvjetništvu za mladež te izvješća centru za socijalnu skrb.   Policija nastavlja kriminalističku istragu jer se sumnja da je još osoba bilo umiješano u krađe. Neki od privedenih su poznati policiji od ranije po sličnim kaznenim djelima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene