Obavijesti Video Pretražite Navigacija
psi i danas šetaju bez povodca

Strava kod Šibenika: Rotvajler izgrizao trogodišnjaka: ''Sreća što mu nisu probijena pluća''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Božić je trogodišnjaka iz Ražnja napao rotvajler dok je s roditeljima izlazio iz kafića. Smješten je u šibenku bolnicu, a vlasnik psa tvrdi da rotvajler nije krenuo na dječaka nego na drugog psa.

Dječakov otac Marin L. zgrožen je činjenicom da se i nakon događaja isti psi mjestom šetaju bez povodca i brnjice.

Pročitajte i ovo Napad na Odesu Brojne štete VIDEO Raketni napad na Odesu: Četiri osobe su poginule, puno je ozlijeđenih, gori dvorac Harryja Pottera Pucnjava i eksplozije u Rusiji Petorica napadača VIDEO Pucnjava i eksplozije u Rusiji: Napad na policajce, sedam mrtvih i četvero ranjenih

''Velika je sreća što mi sinu nisu probijena pluća jer ga je donekle zaštitila debela zimska odjeća'', rekao je Marin.

Otac je prepričao kako se sve dogodilo. Kaže da su sa sinom, prijateljima i svojim malim psom došli na kavu.

''Kad smo izlazili iz kafića, vidjeli smo ispred dva rotvajlera kako šetaju bez brnjice i povodca. Oni su se, čim su nas ugledali, zaletjeli prema nama te smo krenuli natrag u unutrašnjost kafića da se zaštitimo. Međutim, supruga mi, ulazeći, nije stigla zatvoriti vrata te se jedan rotvajler bacio na našeg sina starog tri godine i četiri mjeseca, a drugi na našeg psića. Sina mi je pas bacio na pod na prsa i počeo ga trgati. Ja sam se bacio na psa i povlačio ga sa sina. Priskočio je tada i vlasnik kafića i pomogao mi te smo uspjeli otrgnuti psa s djeteta. Odmah smo išli na Hitnu u Šibenik'', prepričao je dječakov otac za Slobodnu Dalmaciju.

Dječaku je u nalazu navedeno da ima veću otvorenu ranu kože, potkožja i mišića te manju ranu bočno na prsnom košu.

Vlasnik tvrdi da je pas bio na povodcu, a otac da stalno šetaju bez povodca

Vlasnik rotvajlera Branko M. kaže da se nije radilo o napadu dva psa, već da je za ugriz odgovorna samo njegova kuja rotvajlerica.

''Shrvalo je to i nas, cijelu mi obitelj. Imam petero djece i pet pasa, svako dijete ima svoga psa. Moj sin od 12 godina i kći od 13 bili su u objektu preko puta toga kafića kada su oni izišli sa svojim psom. Moja kuja rotvajlerica krenula je na njihova psa, ne na dječaka, otrgla se mom sinu koji ju je vodio na povodcu. Mislim da se ozlijeđeni dječak našao između nje i njihova psa, na kojeg je krenula. Bila mi je veterinarska služba i utvrdili su kako su moji psi redovito cijepljeni. Stalno su u kontaktu s ljudima i nisu agresivni. Došla mi je policija i rekli su mi da ide prekršajna prijava jer su ozljede okarakterizirane kao lakše. Odmah sam išao na Hitnu te večeri, ali mi je kazano da odem jer samo izazivam dodatne negativne emocije. Ponavljam da mi je iskreno žao, to je pogodilo i našu obitelj'', rekao je vlasnik psa.

Unatoč tvrdnjama vlasnika rotvajlera da je na dan napada kuja bila na povodcu, ali se otrgnula, dječakov otac kaže da se dan nakon napada, zajedno s drugim rotvajlerom šetala mjestom bez brnjice i bez povodca, što je navodno uobičajeno, piše Slobodna Dalmacija.

Šibensko-kninska policija protiv vlasnika psa izdala je obvezni prekršajni nalog.

Aktualno Napokon otkrili tajnu! Evo tko će Zagrepčane zabavljati za Novu godinu. Ovo je iznenađenje za sve! Četiri tenora (FOTO: PR) Četiri tenora (FOTO: PR) Vatromet (FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL) Vatromet (FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL) +0 Vatromet (FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL) Clubzone Napokon otkrili tajnu! Evo tko će Zagrepčane zabavljati za Novu godinu. Ovo je iznenađenje za sve! 1/3 >>

Aktualno Vojni analitičar Igor Tabak za DNEVNIK.hr analizira vijest o propaloj prodaji izraelskih F-16 i moguće posljedice +0 F-16 Barak (Foto: Arhiva/AFP) Hrvatska Vojni analitičar Igor Tabak za DNEVNIK.hr analizira vijest o propaloj prodaji izraelskih F-16 i moguće posljedice 1/1 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene